ΤΟΠΙΚΑ

Κωπηλατούν για τη «Φλόγα»

κωπηλατούν-για-τη-φλόγα-351612

Μηνύματα ευαισθησίας και συμπαράστασης στο έργο ζωής της Φλόγας μεταφέρουν από κοινού δύο κορυφαίοι αθλητές, οι οποίοι ανέβηκαν στο ψηλότερο βάθρο σε μεγάλες διοργανώσεις, κάνοντας την Ελλάδα να δακρύσει, και ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να στηρίξουν τα παιδιά που δίνουν τον δικό τους αγώνα ζωής. Οι πρωταθλητές κωπηλασίας Νίκος Σκιαθίτης (ολυμπιονίκης του 2004 μαζί με τον Βασίλη Πολύμερο), και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Βασίλης Τσανταρλιώτης, θα κωπηλατήσουν συνεχόμενα επί δεκαπέντε ώρες, διανύοντας απόσταση 100 χιλιομέτρων, στηρίζοντας τον Σύλλογο «Φλόγα».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η παραπάνω πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που φέρει τη σφραγίδα της ομάδας «Human Challenges», έχει ως σημείο εκκίνησης το λιμάνι του Βόλου στις 5 το πρωί του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου, όπου θα τερματίσουν οι δύο αθλητές μετά τις 8.30 το βράδυ. Στόχος των δύο πρωταθλητών είναι να θεσμοθετηθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ευαισθησίας, με επίκεντρο τον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Σκιαθίτης, υπογράμμισε ότι είναι μια πρωτοβουλία αγάπης για τα παιδιά της «Φλόγας», η οποία έχει ως στόχο μέσα από την υπερπροσπάθεια δύο αθλητών να αναδείξει την υπερπροσπάθεια που κάνουν κάποιοι άνθρωποι, κάποια παιδιά στη συγκεκριμένη περίπτωση, προκειμένου να κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα της ζωής.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι κωπηλάτες της ελπίδας με κωπηλατικό σκάφος, έχει ως αφετηρία το λιμάνι του Βόλου και ενδιάμεσους σταθμούς την Αγχίαλο, τον Αλμυρό, τη Μιτζέλα, τις Νηές, τα νησάκια του Παγασητικού, μέχρι το Χόρτο, την Άφησσο, τη Γατζέα, με επιστροφή στο λιμάνι του Βόλου.

Η πρωτοβουλία των δύο πρωταθλητών ευθυγραμμίζεται με την δράση της ομάδας «Human Challenges», ψυχή της οποίας είναι ο Βασίλης Τσανταρλιώτης, και υλοποιείται με την υποστήριξη του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και άλλων φορέων, με μεγάλο υποστηρικτή τη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Η δράση θα πλαισιωθεί από δράσεις ευαισθητοποίησης που θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Βόλου, με στόχο να ενημερωθεί ο κόσμος, να γνωρίσει το έργο της «Φλόγας» και παράλληλα να το υποστηρίξει.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια αναδεικνύει το μεγαλείο ψυχής των δύο αθλητών, οι οποίοι, είναι γνώστες και ένθερμοι υποστηρικτές του έργου της Φλόγας, ενώ όπως υπογραμμίζει ο Νίκος Σκιαθίτης «το ζητούμενο είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος».

Σημαντική είναι η συνδρομή της Μητρόπολης Δημητριάδος, που προσφέρει, μέσω της ομάδας «Δημητριάς» το σκάφος με το οποίο οι δύο πρωταθλητές θα κάνουν το μεγάλο εγχείρημα και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που θα πλαισιώσει την προσπάθεια. Ο Νίκος Σκιαθίτης είναι, σημειωτέον, προπονητής στο τμήμα κωπηλασίας της ομάδας «Δημητριάς», που έχει δημιουργήσει η Μητρόπολη Δημητριάδος, με υπεύθυνο τον π. Δημήτριο Κοτρώτσο, ο οποίος επισημαίνει με τη σειρά του ότι «είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια, που αξίζει να τη στηρίξουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου