ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή ελιάς και αγροτικού βίου

γιορτή-ελιάς-και-αγροτικού-βίου-351658

Θεσμό αποτελεί η «Γιορτή ελιάς και αγροτικού βίου» που πραγματοποιείται τα δέκα τελευταία χρόνια στη Δράκεια Πηλίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται και φέτος υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΔΡΑΚΕΙΑ», το Τοπικό Συμβούλιο Δράκειας, τον Αγροτικό Σύλλογο και Αγροτικό Συνεταιρισμό.

Το σήμα έναρξης δίνεται σήμερα Παρασκευή 18 Αυγούστου στις 9 το βράδυ με το άνοιγμα της έκθεσης φωτογραφίας και αγροτικών προϊόντων στην κάτω πλατεία του χωριού, ενώ η 6η Χορευτική Συνάντηση με τίτλο «Τώρα που στήσαν το χορό», θα δώσει παραδοσιακό χαρακτήρα στη γιορτή με επακόλουθο γλέντι και ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής αποτελούμενη απ’ τους: Σταύρο Κουσκουρίδα (κλαρίνο), Μαρίνα Μπαρούτα (τραγούδι), Γιάννη Σκαμπαρδώνη (βιολί), Κωνσταντίνο Μούτο (λαούτο), Αναστασία Λύτρα και Απόστολο Κανδήλα (κρουστά).

Φέτος, η Χορευτική Συνάντηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγριάς Δράκειας «Ο Άγιος Γεώργιος», ενώ θα φιλοξενηθούν δύο χορευτικές ομάδες έξω από τα όρια του Νομού Μαγνησίας, ο Λαογραφικός Σύλλογος Θρακιωτών Νεροφράκτης Δράμας, συνοδευόμενος από μουσικούς της Θρακικής Εστίας Δράμας, και από τη Λαμία ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπατιαίων οι «Αινιάνες», ενώ απ’ τον Βόλο συμμετέχει ο Χορευτικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας Βόλου.

Αύριο Σάββατο πρωί η γιορτή συνεχίζεται με δραστηριότητες για τα παιδιά και πηλιορείτικο πρωινό, ενώ μεθαύριο Κυριακή το βράδυ στις 8μ.μ. τη σκυτάλη παίρνει η θεατρική ομάδα των νέων και παιδιών της Δράκειας με την παρουσίαση τριών έργων και τη σκηνοθετική καθοδήγηση της γιατρού Τζούντιθ Πάρκερ, τα έργα που θα παρουσιάσουν είναι: Τα επαγγέλματα, Ο Ιγνάτιος και η γάτα (του Ευγένιου Τριβιζά) και Ο γιός μου ο χαραμοφάης (σενάριο διάλογοι Αθανασία κ. Αναστασία Λύτρα)

Το τριήμερο πραγματοποιείται στην κάτω πλατεία της Δράκειας και η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό όλες τις μέρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου