ΤΟΠΙΚΑ

Επιχειρηματίας της Αγριάς επιτέθηκε σε οικονομικούς επιθεωρητές

επιχειρηματίας-της-αγριάς-επιτέθηκε-352454

Για περιστατικό επίθεσης εναντίον τους από γνωστό επιχειρηματία της Αγριάς κατά τον έλεγχο που διενήργησαν στο κατάστημά του, ενημέρωσαν χθες το βράδυ επιθεωρητές των οικονομικών υπηρεσιών του Βόλου και της Λάρισας το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας φέρεται να αντέδρασε έντονα για τη διενέργεια του ελέγχου στο κατάστημά του για τρίτη φορά μέσα στο καλοκαίρι, καθώς επίσης ότι πήρε ένα σπαθί κι άρχισε να χτυπά πάνω στον πάγκο, δίπλα από την ταμειακή μηχανή. Φέρεται ακόμη να εξύβρισε τους εφοριακούς.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που προέβη στην σύλληψη του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, στην περιοχή ακούστηκε ένας πυροβολισμός και διερευνάται από την αστυνομία από πού προέρχονταν.

Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του επιχειρηματία βρέθηκε συλλογή με όπλα που κατείχε, ενώ θα διενεργηθεί και έλεγχος των φορολογικών του δηλώσεων και του πόθεν έσχες, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- στο σπίτι του βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 350.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας θα οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η «απάντηση» της Κ. Παπανάτσιου

Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά: το μήνυμα αυτό στέλνει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μετά το τελευταίο περιστατικό βίας κατά τη διάρκεια ελέγχου στο Βόλο.

«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χθες στην περιοχή του Βόλου, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής», επισημαίνεται σε δήλωση της αρμόδιας υφυπουργού.

«Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν», καταλήγει η υφυπουργός Οικονομικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου