ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε συνταξιούχος εκπαιδευτικός

απεβίωσε-συνταξιούχος-εκπαιδευτικός-353802

Η 85χρονη Χρυσούλα Στεφανάκη ήταν ιδρυτικό μέλος της Χορωδίας Εκπαιδευτικών

Ιδιαίτερη θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία το άγγελμα του θανάτου της Χρυσούλας Στεφανάκη, η οποία άφησε το στίγμα της στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή η 85χρονη συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ήταν, παράλληλα, εκ των ιδρυτικών μελών της Χορωδίας Εκπαιδευτικών, από την οποία τιμήθηκε, σημειωτέον, για την προσφορά της.

Το τελευταίο αντίο στην εκλιπούσα απηύθυναν συγγενείς, εκπαιδευτικοί και χορωδοί, χθες το πρωί στον ναό της Μεταμορφώσεως Βόλου.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο πρόεδρος της Χορωδίας Εκπαιδευτικών, Γιώργος Τουφεξής, ο οποίος σκιαγράφησε την προσφορά της στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, την καλοσύνη της, αλλά και τη συναδελφική αλληλεγγύη που τη διέκρινε.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος, η Χρυσούλα Στεφανάκη εργάστηκε ως δασκάλα στο Ιδιωτικό Λύκειο Αποστόλου, κατόπιν στον Άγιο Λαυρέντιο και στη συνέχεια σε διάφορα σχολεία του Βόλου, μεταξύ των οποίων το 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

«Ως δασκάλα ήταν πάρα πολύ εργατική και αγαπητή και στους μαθητές της και σε όλους τους συναδέλφους της, ιδιαίτερα στους νέους, τους οποίους βοηθούσε στην αρχή του έργου τους.

Όλοι οι συνάδελφοί της έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτήν» επεσήμανε ο πρόεδρος της Χορωδίας Εκπαιδευτικών, ο οποίος προσέθεσε ότι «η θητεία της στη χορωδία ήταν θητεία προσφοράς και αγάπης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου