ΤΟΠΙΚΑ

Συγκρατημένα χαμόγελα στην εμπορική αγορά του Βόλου

συγκρατημένα-χαμόγελα-στην-εμπορική-356597

Συνεχίστηκε και την περασμένη εβδομάδα η καλή κινητικότητα στην εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, με αποτέλεσμα οι εκπτώσεις να αγγίζουν τα περσινά επίπεδα και να μην υπάρχει πτώση.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Αποστόλης Οντόπουλος, ενημέρωσε ότι οι καταναλωτές κατεβαίνουν στα καταστήματα και βρίσκουν ικανοποιητικές τιμές σε όλα τα είδη και εξαιρετική ποιότητα.

Η ικανοποιητική κίνηση συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα και γι’ αυτό ορισμένοι τομείς παρουσιάζουν και αυξημένες εισπράξεις. «Τα ποσοστά των εκπτώσεων ξεκίνησαν από 20% και πλέον φτάνουν και το 60% της αρχικής τιμής» εξήγησε ο ίδιος.

Σε πιο υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Ο κ. Οντόπουλος τόνισε ότι δεν θα πρέπει να ξεγελιούνται από τις χαμηλές τιμές πολυκαταστημάτων, αλλά να αναζητούν συμφέρουσες λύσεις που εξασφαλίζουν ποιότητα.

«Εμείς καλούμε τους καταναλωτές να προτιμήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις για τις αγορές τους, έχοντας πάντοτε κρατημένο στο μυαλό τους τη σχέση ποιότητας με την τιμή» είπε χαρακτηριστικά.

Ενδιαφέρον για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Στο μεταξύ, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που παρατηρείται για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και από τον εμπορικό κόσμο. «Γνωρίζουμε από τριτοβάθμια όργανα ότι έχουμε πολλές αιτήσεις», τόνισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι σε τοπικό επίπεδο δεν μπορεί να υπάρχει σαφής εικόνα, καθώς ο κάθε ενδιαφερόμενος κινείται ατομικά.

Στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης οι έμποροι βρίσκονται αντιμέτωποι με συσσωρευμένες οφειλές που απαιτούν ρυθμίσεις. Στα δέκα χρόνια από την έναρξη της οικονομικής κρίσης στην Ε. Ε. εξάλλου το εμπόριο βιώνει πλέον σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

«Εχουν αλλάξει όλα τα δεδομένα. Ο κλάδος έχει συρρικνωθεί δραματικά. Η προ κρίσης περίοδος δεν μπορεί να έχει καμία σύγκριση με τη σημερινή. Και δυστυχώς, δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε σημείο ώστε η υφιστάμενη κατάσταση να σταθεροποιηθεί» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Ειδικά στην Ελλάδα το εμπόριο προσπαθεί να ανταπεξέλθει μέσα σε ένα διάχυτο κλίμα αβεβαιότητας. «Άλλες χώρες κατάφεραν να ξεπεράσουν την κρίση και να μπουν σε φάση ανάπτυξης. Εμείς εδώ ακόμη παλεύουμε με τα φαντάσματά μας. Το κακό είναι ότι αυτή η χώρα δεν έχει καταρτίσει κανένα αναπτυξιακό πλάνο.

Δεν ζητά αρκετά συχνά τη γνώμη των παραγωγικών φορέων που ξέρουν τα προβλήματα και έχουν γνώση για το πώς μπορούν να ξεπεραστούν αυτά. Τα περισσότερα πλάνα καταρτίζονται από τους ανθρώπους του κομματικού σωλήνα και όχι της αγοράς» κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου