ΤΟΠΙΚΑ

Διορισμός δικηγόρου από τη ΔΕΥΑΜΒ για την προσφυγή στον Αρειο Πάγο

διορισμός-δικηγόρου-από-τη-δευαμβ-για-356678

Στο διορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου για τον προσδιορισμό ενώπιον του Αρείου Πάγου της συζήτησης της αίτησης αναίρεσης της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου Λάρισας για τις αξιώσεις των εργαζομένων προχώρησε την Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ.

Η δημοτική επιχείρηση, όπως είχε γίνει γνωστό, σε παλαιότερη συνεδρίασή της, που ασχολήθηκε με το θέμα, ήταν υποχρεωμένη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, να εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα και στο πλαίσιο αυτό να καταθέσει το Φεβρουάριο του 2016 την αίτηση αναίρεσης.

Η αίτηση αναίρεσης αφορούσε στην απόφαση του Εφετείου Λάρισας, το οποίο δικαίωνε τους εργαζόμενους, κρίνοντας ότι κακώς έγιναν περικοπές στους μισθούς και γι’ αυτό όριζε επαναφορά των μισθών από τις αρχές του 2016.

Τον Αύγουστο του 2013 η προηγούμενη Διοίκηση της επιχείρησης είχε προχωρήσει σε περικοπή στους μισθούς των εργαζομένων, σε εφαρμογή μνημονιακών διατάξεων.

Στην επίμαχη συνεδρίαση της επιχείρησης, στις 18 Φεβρουαρίου του 2016, ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Αντώνης Ξηρός, είχε πει ότι επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα.

Η απάντηση των εργαζομένων

Με αφορμή την απόφαση προσδιορισμού της συζήτησης ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι η αίτηση αναίρεσης της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ είναι άνευ ουσίας.

«Η αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατά της δικαίωσης μας από το δικαστήριο, μοναδικό σκοπό έχει την προσπάθεια καθυστέρησης και μετατόπισης της ευθύνης για την υλοποίηση της απόφασης αυτής στην επόμενη διοίκηση μιας άλλης δημοτικής αρχής, για γνωστούς η αγνώστους πολιτικούς λόγους» υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι η αίτηση αναίρεσης δεν αποδεσμεύει από την υποχρέωση και την ποινική ευθύνη για την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης.

Καλεί την επιχείρηση έστω και την ύστατη στιγμή να εφαρμόσει την απόφαση του Εφετείου, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης το Νοέμβριο του 2016.

Σε διαφορετική περίπτωση, υποστηρίζουν, ότι η επιχείρηση θα κληθεί να απολογηθεί για τη μη συμμόρφωσή της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου