ΤΟΠΙΚΑ

Δίδυμα αδέλφια κληρικοί της Μητρόπολης Δημητριάδος

δίδυμα-αδέλφια-κληρικοί-της-μητρόπολ-356687

Παράλληλη διαδρομή ακολουθούν δύο δίδυμα αδέλφια από το Βόλο, ο π. Σταύρος Σωτηρόπουλος, ο οποίος διακονεί ως ιερέας τον ιερό ναό Πέτρου και Παύλου Ν. Ιωνίας και ο π. Ιωάννης Σωτηρόπουλος, ο οποίος χειροτονήθηκε πρεσβύτερος τις προηγούμενες μέρες στην Μεταμόρφωση, όπου προσφέρει, αντίστοιχα, έργο.

Τα δύο αδέλφια, παιδιά της Νίκης και του Νίκου Σωτηρόπουλου, βρίσκονται από μικρή ηλικία κοντά στην Εκκλησία και εξέφρασαν από νωρίς την επιθυμία να ακολουθήσουν τον δρόμο της ιεροσύνης. «Μέναμε κοντά στον Αγιο Νικόλαο, από παιδιά μπήκαμε στο ναό και νιώσαμε την ανάγκη να βρισκόμαστε κοντά στην Εκκλησία» υπογραμμίζει ο π. Ιωάννης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Είναι και οι δύο πτυχιούχοι της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησαν με διαφορά ενός έτους, αλλά χειροτονήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα πρεσβύτεροι. Ο π. Σταύρος ένα χρόνο μετά την χειροτονία του σε διάκονο και ο π. Ιωάννης, αντίστοιχα, δεκαέξι μήνες μετά.

«Στόχος μας είναι να διακονήσουμε τους ανθρώπους και τον Θεό. Δεν ζητάμε κάτι παραπάνω. Θέλουμε να είμαστε κοντά στην Εκκλησία» υπογραμμίζει ο π. Ιωάννης, ενώ προσθέτει ότι «είναι ανεπανάληπτες οι στιγμές που βιώνει ένας κληρικός και δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου