ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί της Μητρόπολης Δημητριάδος

πανηγυρίζουν-οι-ιεροί-ναοί-της-μητρόπ-356760

Την μεγίστη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας τιμά η Εκκλησία αύριο Τρίτη 15 Αυγούστου και όπως κάθε χρόνο πλήθη πιστών αναμένεται να συρρεύσουν στους ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί: Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυνίτσης, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξυνόβρυσης, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελεστίνου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λόφου Επισκοπής, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμώνος, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Προμυρίου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξουριχτίου και Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς.

Στο Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας σήμερα παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Θα ακολουθήσει η τελετή του Επιταφίου της Παναγίας, τα Εγκώμια σύμφωνα με το Τυπικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ακριβώς όπως γίνονται στον τάφο της Παναγίας στην Γεθσημανή και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους πέριξ του Ναού. Στις 11.00 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 2.30 π.μ. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου.

Σε όλους τους προαναφερόμενους Ιερούς Ναούς σήμερα παραμονή της εορτής θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ αύριο ανήμερα της Κοιμήσεως της Παναγίας θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Πανηγυρίζει ο Αγ. Απόστολος ο Νέος

Στο μεταξύ, μεθαύριο, Τετάρτη 16 Αυγούστου, πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο Αγίου Αποστόλου του Νέου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Βλαχάβα κοντά στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Αύριο, Τρίτη 15 Αυγούστου στις 7 μ.μ. θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας του Αγίου. Μεθαύριο, Τετάρτη 16 Αυγούστου στις 7 το πρωί θα ψαλεί όρθρος και θεία λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου