ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίωξη για τη σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών στο κέντρο του Βόλου

καταδίωξη-για-τη-σύλληψη-εμπόρου-ναρκ-357275

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών προχθές το βράδυ στο κέντρο του Βόλου. Υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 23 ετών αποπειράθηκε να διαφύγει όταν αντιλήφθηκε προσέγγιση αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. Μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε τελικά σε κάθετο στενό της Αναλήψεως. Οι αστυνομικοί βρήκαν επάνω του παραπάνω από μισό κιλό χασίς.

Ολα ξεκίνησαν γύρω στις 11.30 το βράδυ. Ο 23χρονος κινούταν στην Αναλήψεως με μηχανάκι που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Αστυνομικοί με μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο, όμως εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης.

Τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ με δύο μοτοσικλέτες καταδίωκαν τον 23χρονο στο κέντρο της πόλης. Στα 500 μέτρα από το σημείο του εντοπισμού του ο Αλβανός εγκατέλειψε το μηχανάκι και άρχισε να τρέχει σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πεζός.

Τελικά, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν σε στενό. Σε σακίδιο που ο 23χρονος έφερε στην πλάτη του εντοπίστηκαν ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν δύο ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε νάιλον συσκευασίες, οι οποίες αντιστοιχούν σε συνολική ποσότητα χασίς βάρους 615 γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν όπως και το ποσό των 275 ευρώ που έφερε ο 23χρονος ως προερχόμενο από διακίνηση.

Από την περαιτέρω προανάκριση, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με υποθέσεις ναρκωτικών τον περασμένο Δεκέμβρη.

Ο ίδιος πάντως, φέρεται να υποστηρίζει ότι κατείχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση. Υποστήριξε ότι είχε την κάνναβη εδώ και πολύ καιρό.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε, που ανήκε σε φίλο του 23χρονου. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και για απείθεια.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου