ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς λειτουργία στο νησί Τρίκερι ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο

χωρίς-λειτουργία-στο-νησί-τρίκερι-ανή-358463

Πάντοτε γινόταν λειτουργία αυτή την ημέρα, τονίζουν οι κάτοικοι

Ανήμερα της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στο νησάκι Τρίκερι θα μείνουν δίχως να τελεστεί στη νησιωτική περιοχή καμία λειτουργία, ελλείψει ιερέα. Θα είναι η πρώτη φορά, ύστερα από 20 τουλάχιστον χρόνια, που η καμπάνα στο ιστορικό μοναστήρι στο νησί Παλαιό Τρίκερι, το οποίο φιλοξενεί τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Τρικεριώτισσας δεν θα χτυπήσει, και καμία προσευχή δεν θα ακουστεί την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου.

Ο ηλικιωμένος ιερέας που βρίσκονταν επί χρόνια, χειμώνα καλοκαίρι στο νησάκι, δεν βρίσκεται πλέον στη θέση του. Οι παρακλήσεις κατοίκων προς την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος να μην λείψει την ημέρα εορτής της Παναγίας ιερέας από το νησί, φαίνεται ότι δεν εισακούστηκαν.

Στο νησάκι, αυτές τις ημέρες, μεταβαίνει για να λειτουργήσει ο ιερέας από το Τρίκερι, ο οποίος χθες το πρωί σε λειτουργία δέχθηκε τα παράπονα των πιστών σχετικά με την απουσία ιερέα στις 15 Αυγούστου.

Εκείνο, πάντως, που αντικρούουν και μάλιστα με μεγάλη διαμαρτυρία κάτοικοι της περιοχής, είναι ο ισχυρισμός της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και του Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιου, ο οποίος απαντώντας σχετικά μετά από δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ανέφερε ότι «ουδέποτε τελούνταν λειτουργία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο Μοναστήρι της Παναγίας στο νησάκι Τρίκερι, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και πανηγυρίζει στις 9 Σεπτεμβρίου».

Η συγκεκριμένη θέση προκάλεσε τη θλίψη κατοίκων, οι οποίοι τόνισαν ότι όχι μόνο τελούνταν πρωινή λειτουργία, αλλά και περιφορά της εικόνας της Παναγίας στον Εσπερινό, με λουλούδια που αγόραζαν οι ίδιοι μέσα από έρανο. Για του λόγου το αληθές μας απέστειλαν και τη σχετική εικόνα, από πέρυσι ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Για φέτος, πάντως, η λύση που έδωσε η Μητρόπολη είναι η λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου να τελεστεί στις 10:30 το βράδυ της παραμονής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου