4η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Τελευταία ενημέρωση: 2017-08-13, 13:16:17
4η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

 Τρούφα από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου 

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με τους παραγωγούς του μανιταριού τρούφα του Πηλίου, διοργανώνει εκδηλώσεις στην Αργαλαστή Μαγνησίας με τίτλο: «4η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφα».

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καμάρα Αργαλαστής Πηλίου στο κτήμα «Πατιστή» στις 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2017. Στις εκδηλώσεις θα γίνουν ομιλίες από τον Δρ. Στέφανο Διαμαντή, δασολόγο – μυκητολόγο, τέως τακτικός ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών με Θέμα: «Στη χώρα μας χρειάζεται πολιτική υποστήριξη της καλλιέργειας και νομοθετική ρύθμιση της εμπορίας της τρούφας», την Ελευθερία Τζιάτζιου - συλλέκτρια και παραγωγός τρούφας με θέμα: «Σημαντική η ευκαιρία καλλιέργειας τρούφας σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας μας». Θα ακολουθήσει ομιλία από εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και προβολή σχετικής ταινίας με θέμα το μανιτάρι τρούφα.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ο Εκπολιτιστικός – Επιμορφωτικός – Εξωραϊστικός – Σύλλογος Γυναικών Πηλίου «Οι Αφέντρες των Αφετών», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργαλαστής «Σπάλαθρα» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξινόβρυσης.

Θα υπάρχουν περίπτερα πώλησης αγροτικών προϊόντων, μανιταριών καθώς και τρούφας, θα γίνουν σεμινάρια για τα μανιτάρια τρούφα, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, γευσιγνωσία και παρασκευή πηλιορείτικων παραδοσιακών εδεσμάτων με τρούφες.

Ο Φώτης Παρασκευαϊδης θα μαγειρέψει εδέσματα με τρούφα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Δωρεάν κρασί θα διατεθεί από τους οινοπαραγωγούς της Αργαλαστής Λάζαρο Καριπίδη, Δημήτρη Μυλωνά, Δημήτρη Πατιστή, Νικόλαο Ρακή.

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=