ΤΟΠΙΚΑ

«Ησυχα στη Μακρινίτσα, εκπληκτικά τα Μετέωρα»

ησυχα-στη-μακρινίτσα-εκπληκτικά-τα-μ-360328

Τα Μετέωρα, το Πήλιο, ο Βόλος, οι εικόνες που αντικρίζουν στο λιμάνι και στην πόλη στη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής τους, κυριαρχούν στις εντυπώσεις και τα σχόλια των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων, που δένουν στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ενδιαφέρουσες σκέψεις και σχόλια αλιεύσαμε στον διαδικτυακό τόπο www.cruisecritic.com που αποκαλύπτει τις εντυπώσεις των ξένων επισκεπτών, οι οποίοι έχουν έρθει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους στην περιοχή μας.

Επιμέλεια: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σημαντική είναι η διαπίστωση ότι είναι άγνωστες σε πολλούς οι μακραίωνες ιστορικές καταβολές της περιοχής μας, που μετρούν χιλιάδες χρόνια. Ενδεικτική ως προς αυτό είναι η μαρτυρία ξένου τουρίστα: «Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να αποβιβαστούμε στην πόλη. Ο Βόλος είναι μια εμπορική πόλη, που εδραιώθηκε τον 19ο αιώνα. Υπάρχουν μερικά όμορφα χωριά σε κοντινή απόσταση και άκουσα ότι διαθέτουν μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα».

Κάθε σχόλιο αποτελεί την φωνή του ξένου επισκέπτη, τα συναισθήματα που βίωσε και ενδεχομένως, παραίνεση για μελλοντική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ξένοι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων ανέφεραν ότι τους φάνηκε περίεργο διότι ήταν κλειστή η αγορά όταν επισκέφτηκαν το Βόλο, ενώ άλλοι σχολιάζουν πολύ θετικά την εξυπηρέτηση τον ταξί αλλά και το γεγονός ότι αρκετοί επαγγελματίες γνωρίζουν αγγλικά και μπορούν να συνεννοηθούν καλύτερα μαζί τους.

«Σταματήσαμε στο Βόλο όταν κάναμε κρουαζιέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ποτέ δεν ακολουθούμε τις προγραμματισμένες εκδρομές, αλλά κάναμε μια εξαίρεση στο Βόλο. Θέλαμε πραγματικά να δούμε τα Μετέωρα και δεν υπήρχε τρόπος να τα δούμε μόνοι μας. Εφόσον δεν ήταν ακριβή η εκδρομή, συμμετείχαμε. Ηταν μια υπέροχη εκδρομή», γράφει άλλος τουρίστας.

Αλλη μαρτυρία ξένου τουρίστα επικεντρώνεται με ενθουσιασμό στο γεγονός ότι αγόρασε δύο μπουκάλια κρασί σε φθηνή τιμή από κεντρικό μάρκετ για να τα απολαύσει στην καμπίνα του, εκφράζοντας, παράλληλα, την άποψη ότι «δεν είναι τόσο βιομηχανοποιημένη η πόλη», αναφερόμενος στο Βόλο.

«Πανέμορφη η Μακρινίτσα»

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων αναφέρονται στα Μετέωρα, με την παρατήρηση ότι «είναι εκπληκτική εμπειρία και η διαδρομή σου κόβει την ανάσα», ενώ δεν λείπουν τα ιδιαιτέρως θετικά σχόλια για τη Μακρινίτσα και το ορεινό τοπίο.

Ξένος τουρίστας αναφέρεται στη συνολική εικόνα που αποκόμισε, από την περιήγηση σε Πήλιο και Μετέωρα, λέγοντας ότι: «Μόλις επιστρέψαμε από μια κρουαζιέρα που είχε ενδιάμεσο σταθμό το Βόλο και είχαμε μια πολύ ευχάριστη εμπειρία από την επίσκεψή μας στα Μετέωρα και τη Μακρινίτσα, πολύ όμορφη και πολύ ήσυχη περιοχή.

Κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι θα ήθελαν να επισκεφτούν τα Μετέωρα, αλλά δεν το έπραξαν λόγω του περιορισμένου χρόνου που είχαν στη διάθεσή τους, επιλέγοντας μια εκδρομή στην Μακρινίτσα, που τους άρεσε πάρα πολύ.

Ξένος τουρίστας, ο οποίος επισκέφτηκε την Μακρινίτσα, επιστρέφοντας από τα Μετέωρα, την χαρακτήρισε «υπέροχο ορεινό χωριό». Όπως σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά «χαρήκαμε πολύ, διότι η Μακρινίτσα είναι μια πανέμορφη περιοχή, με πανοραμική θέα στο Βόλο, που προσφέρει ξεκούραση μετά από μια κουραστική μέρα». Παράλληλα, εξέφρασε τις πολύ θετικές εντυπώσεις του από τον οδηγό ταξί που τον εξυπηρέτησε, τονίζοντας ότι «μιλάει πολύ καλά αγγλικά». Ο ξένος τουρίστας αναφέρει παράλληλα ότι απόλαυσε πικ νικ με θέα το Βόλο, εκφράζοντας ωστόσο, την σκέψη ότι θα μπορούσε να απολαύσει ελληνικές γεύσεις σε τοπική ταβέρνα, αντί του πικ νικ που επέλεξε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου