ΤΟΠΙΚΑ

Γαλαζοαίματοι στο αεροδρόμιο Αγχιάλου

γαλαζοαίματοι-στο-αεροδρόμιο-αγχιάλ-361097

ΥΨΗΛΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου σημειώνεται αύξηση των αφίξεων σε ποσοστό άνω του 30% και αφίξεις υψηλών προσώπων, του βεληνεκούς της πριγκίπισσας του Αμπου Ντάμπι, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό, καθώς βρίσκεται στη Θεσσαλία κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η πριγκίπισσα και τα μέλη της συνοδείας της αφίχθησαν με ιδιωτική πτήση το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η διακριτική και ιδιαίτερα ευγενική πριγκίπισσα, η οποία αποφεύγει τα φλας και την δημοσιότητα, κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο, είχε συνομιλία με τον αερολιμενάρχη Κώστα Ευσταθίου και δύο συνεργάτες της από την Ελλάδα, οι οποίοι περίμεναν την άφιξη του ιδιωτικού αεροσκάφους, με δύο αυτοκίνητα, προκειμένου να οδηγήσουν οδικώς την υψηλή επισκέπτρια της Θεσσαλίας, στην περιοχή της Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην λίμνη Πλαστήρα για ήσυχες διακοπές.

Η πριγκίπισσα, συνδέεται στενά με ζευγάρι Καρδιτσιωτών και για αυτό το λόγο αποφάσισε να επισκεφθεί την συγκεκριμένη περιοχή. Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας γιόρτασε τα γενέθλιά της σε γνωστό ξενοδοχείο, αλλά λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας δεν έχει γίνει γνωστό ούτε το όνομά της, καθώς οι συνεργάτες της επιθυμούν η επίσκεψη να περάσει απαρατήρητη και η ίδια να απολαύσει ινκόγκνιτο τις διακοπές της, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αύξηση κίνησης στη Ν. Αγχίαλο

Στο μεταξύ, ραγδαία άνοδος σημειώνεται στην επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, το οποίο καταλαμβάνει την τρίτη θέση μεταξύ των αεροδρομίων της χώρας, στα οποία σημειώνεται μεγάλη αύξηση.

Tα αεροδρόμια Πάρου, Νάξου και Ν. Αγχιάλου κατέγραψαν την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση επιβατών το πρώτο επτάμηνο του 2017.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και με βάση τα στατιστικά στοιχεία για το επτάμηνο ( Ιανουαρίου – Ιουλίου ΄17 ), το αεροδρόμιο που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών είναι της Πάρου με άνοδο 205,1%, καθώς διακίνησε 83.033 επιβάτες το επτάμηνο του ΄17 έναντι 27.215 το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Το αεροδρόμιο της Νάξου, αντίστοιχα, κατέγραψε άνοδο επιβατικής κίνησης 42%, καθώς διακίνησε 28.925 επιβάτες έναντι 20.363 το περσινό διάστημα.

Αύξηση επιβατών 34,8% είχε επίσης το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, καθώς διακίνησε 17.271 επιβάτες το επτάμηνο του 2017 έναντι 12.817 επιβατών που είχε διακινήσει το επτάμηνο του 2016.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου, ανέφερε ότι είναι, πράγματι, πολύ ικανοποιητική η αύξηση της κίνησης που σημειώνεται στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου κατά την φετινή χρονιά, με τον μέσο όρο της αύξησης να ξεπερνάει το 30% ανά μήνα. Η ίδια δυναμική αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι το τέλος της σεζόν, προαλείφοντας πολύ καλή εξέλιξη και για την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα ο κ. Ευσταθίου υπογράμμισε ότι είναι πολύ καλή η εικόνα που σημειώνεται στις πτήσεις από Βρυξέλλες και Μόναχο, τα ποσοστά πληρότητας θέσεων είναι πολύ υψηλά, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ θετική η εικόνα των πτήσεων και από Ισραήλ, που ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα.

Η εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντική και εκτιμάται ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα κλείσει με θετικό πρόσημο, αντίστοιχο με τα σχόλια που διατυπώνονται από την πλευρά των ξένων τουριστών.

Ανοδος στα νησιά

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι καλπάζει η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς διακινήθηκαν 31 εκατ. επιβάτες το πρώτο επτάμηνο του 2017, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση 9,8% σε σχέση με το 2016 και αύξηση 4,4% στις πτήσεις εξωτερικού το πρώτο επτάμηνο του 2017.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν, προκύπτει ότι: Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το επτάμηνο (Ιανουάριος – Ιούλιος) του 2017 έφθασε τα 31.084.489 άτομα, παρουσιάζοντας αύξηση 9,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, όπου είχαν διακινηθεί 28.301.561 επιβάτες.

Συγκεκριμένα οι διακινούμενοι επιβάτες, σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, είναι το συγκεκριμένο επτάμηνο περισσότεροι κατά 2.8 εκατομμύρια, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 261.700 (από τις οποίες 108.620 εσωτερικού και 153.080 εξωτερικού), παρουσιάζοντας οριακή αύξηση 0,7% (+4,4% στις πτήσεις εξωτερικού), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, όπου είχαν πραγματοποιηθεί 259.910 πτήσεις.

Αύξηση 8,7% στη συνολική επιβατική κίνηση (εσωτερικού – εξωτερικού) παρατηρήθηκε, εξάλλου, τον Ιούλιο του 2017. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία στα ελληνικά αεροδρόμια διακινήθηκαν 9.135.952 επιβάτες, η άνοδος συνολικά ( +7,2% επιβάτες εσωτερικού και +9,2% επιβάτες εξωτερικού) έφτασε το 8,7%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους.

Οσον αφορά τις αφίξεις επιβατών εξωτερικού για τον Ιούλιο του 2017 παρατηρήθηκε αύξηση 7,5% που αναλογεί σε 3.718.749 επιβάτες σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016, οπότε οι αφίξεις επιβατών του εξωτερικού ήταν 3.460.384 άτομα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου