ΤΟΠΙΚΑ

Δεκάδες επιχειρήσεις αναζητούν βοήθεια από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

δεκάδες-επιχειρήσεις-αναζητούν-βοήθ-361843

Απευθύνονται κατά δεκάδες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και ζητούν συμβουλές για την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών προς Τράπεζες και Δημόσιο.

Μία εβδομάδα συμπληρώνει σήμερα η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη ρύθμιση οφειλών στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού και όπως προκύπτει από την επισκεψιμότητα της πλατφόρμας, αλλά και τα τηλεφωνήματα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και η ανάγκη για ένταξη άμεση.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, ενημέρωσε ότι καθημερινά τουλάχιστον 30 επιχειρήσεις απευθύνονται στο Επιμελητήριο Μαγνησίας ή τηλεφωνούν στους ειδικούς του συμβούλους για να ενημερωθούν λεπτομέρειες για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Φαίνεται, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι πολλές επιχειρήσεις επείγονται να ενταχθούν στη ρύθμιση, καθώς βρίσκονται με κατασχεμένους λογαριασμούς και με αναγκαστικά μέτρα για την εκποίηση των επαγγελματικών τους στεγών.

Δυστυχώς, τονίζει ο ίδιος, η ρύθμιση έχει πολλά και αυστηρά κριτήρια για να τρέξει η διαδικασία με το ρυθμό που απαιτούν οι πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων.

«Για την υποβολή της αίτησης είναι πολλά τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν και βέβαια τα δικαιολογητικά που απαιτείται να προσκομιστούν. Την ίδια στιγμή, οι υποχρεώσεις έναντι του Δημοσίου αυξάνονται ραγδαία, ενώ στην αγορά δεν υπάρχει ρευστότητα και οι επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας όπως είναι γνωστό στην προσπάθειά του να βοηθήσει τουςεκατοντάδες επιχειρηματίες της περιοχής που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις οφειλές των επιχειρήσεών τους, παρέχει βασικές πληροφορίες για την όλη διαδικασία στα τηλέφωνα 2421094700 (επιλογή 5), στον ειδικό σύμβουλο (Φρέντο Παναγόπουλος) και στον νομικό σύμβουλο του Επιμελητηρίου (Γιώργος Πλιάτσικας).

Η υποβολή της αίτησης απαιτεί ειδικές γνώσεις. Μέχρι και προχθές χαρακτηριστικά, στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, σύμφωνα με την Καθημερινή, είχαν υποβληθεί μόνο τέσσερις αιτήσεις από ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες. Το τεστ επιλεξιμότητας, δηλαδή το δεύτερο στάδιο που προβλέπει συγκεκριμένα κριτήρια για την ένταξη μίας επιχείρησης στη διαδικασία πέρασαν ωστόσο 350 επιχειρήσεις, ενώ αντίθετα άλλες 400 επιχειρήσεις αποκλείστηκαν ως μη επιλέξιμες.

Συνολικά ενδιαφέρον είχαν επιδείξει 4.000 επιχειρηματίες. Ωστόσο, το χαμηλό ενδιαφέρον για την υποβολή αιτήσεων ένταξης προβληματίζει ιδιαίτερα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου