ΤΟΠΙΚΑ

Αυξήθηκαν παροδικά οι ημέρες λειτουργίας Τράπεζας στη Ζαγορά

αυξήθηκαν-παροδικά-οι-ημέρες-λειτουρ-361948

Στην αναθεώρηση, έστω προσωρινά, των ημερών λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ζαγορά, προχώρησε η Τράπεζα, μετά από πιέσεις της Δημοτικής Αρχής, προσθέτοντας την τρέχουσα περίοδο μια ακόμη ημέρα (από 3 σε 4 ημέρες) στο πρόγραμμα της εβδομαδιαίας λειτουργίας της.

Η αυξημένη τουριστική κίνηση στο Πήλιο, οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνει με τοπικούς φορείς ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, οι διάφορες δράσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή κ.α., αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, τονώνοντας την τοπική οικονομία και αυξάνοντας τις ανάγκες για τραπεζικές συναλλαγές.

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης σχολίασε σχετικά πως οι εξελίξεις δικαιώνουν τη θέση της Δημοτικής Αρχής και των τοπικών φορέων για επαναφορά του πενθημέρου λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ζαγορά.

«Εχουμε επισημάνει τόσο με υπομνήματα όσο και σε συναντήσεις με ανώτερα στελέχη της Τράπεζας τονίζει ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, πως τα οφέλη της από τη μείωση των ημερών λειτουργίας του υποκαταστήματος από 5 σε 3 (μετακινήσεις υπαλλήλων, δαπάνες απασχόλησης, λειτουργικά κ.α.), είναι λιγότερα από τα οφέλη που θα είχε εξυπηρετώντας καθημερινά τους συναλλασσόμενους.

Η αύξηση των ημερών λειτουργίας που εφαρμόζεται αυτή την περίοδο, εκτιμούμε ότι θα προσφέρει απολογιστικά σημαντικά στοιχεία ώστε η Τράπεζα να αναθεωρήσει το μέτρο και να επαναφέρει την πλήρη λειτουργία του υποκαταστήματός της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου