ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει τις πύλες της η Γιορτή Κρασιού Ν. Αγχιάλου

ανοίγει-τις-πύλες-της-η-γιορτή-κρασιού-361967

Αύριο Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, ανοίγει τις πύλες της η Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου που συνδιοργανώνει ο Δήμος Βόλου με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και πολιτιστικούς συλλόγους της Νέας Αγχιάλου.

Η Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου, θεσμός πλέον για την περιοχή, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1960. Πάντα επικρατούσε κέφι, ενθουσιασμός και διασκέδαση ανάλογη με εκείνη που υπήρχε τις μέρες του τρύγου στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας. Το μεράκι για την καλλιέργεια της αμπελουργίας, παραμένει η σημαντικότερη κοινή πολιτιστική παράμετρος της παλαιάς και της Νέας Αγχιάλου. Κάθε χρόνο η γιορτή διοργανώνεται στηριζόμενη σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που να είναι προσιτό σε όλους, σ’ έναν χώρο πραγματικά πολύ όμορφο και φιλόξενο, δίπλα στην θάλασσα.

Η αυλαία της φετινής Γιορτής Κρασιού ανοίγει την Παρασκευή 11/8/2017 με τους Βολιώτες καλλιτέχνες, Σοροβόλα Κωνσταντίνο, Χαλκιά Κώστα, Σοροβόλα Λίτσα, Τσεκούρα Άννα-Μαρία, Πουρσανίδη Χρήστο.

Στη συνέχεια θα ακολούθησει παραδοσιακό γλέντι παρέα με το ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΜΟΥΣΙΚΟΣΧΗΜΑΕΒΡΙΤΙΚΗΖΥΓΙΑμε γκάιντα και κλαρίνο και παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ» με αναβίωση του εθίμου του τρύγου της παλιάς Αγχιάλου. Τιμή εισόδου 2 ευρώ.

Το Σάββατο 12/8/2017 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη της γιορτής με βεγγαλικά και την εμφάνιση του γνωστού καλλιτέχνη Μάκη Δημάκη με όλο το επιτελείο του. Τιμή εισόδου 7 ευρώ.

Την Κυριακή 13/8/2017 η εντυπωσιακή Πάολα με όλο το επιτελείο της σε ένα φαντασμαγορικό σόου έτσι όπως μόνο εκείνη ξέρει. Τιμή εισόδου 12 ευρώ.

Τη Δευτέρα 14/8/2017 ο πολύ γνωστός και ο πιο κεφάτος καλλιτέχνης Λευτέρης Πανταζής με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικό του Συλλόγου εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου «Η ΟΞΥΑ» Τιμή εισόδου 6 ευρώ.

Προσφέρεται δωρεάν παγωμένο κρασί. Κάθε βράδυ οι πόρτες ανοίγουν στις 8 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου