ΤΟΠΙΚΑ

Την κοπή τριών δέντρων αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

την-κοπή-τριών-δέντρων-αποφάσισε-η-επι-363204

Στην κοπή τριών δέντρων μετά από αντίστοιχα αιτήματα πολιτών θα προχωρήσει η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Βόλου. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε χθες αποφάσισε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των πολιτών.

Συγκεκριμένα, το ένα δέντρο αφορά σε λεύκα ανάπτυξης δώδεκα μέτρων στα Κάτω Λεχώνια. Σύμφωνα με την υπηρεσία Πρασίνου, το δέντρο κρίθηκε σκόπιμο να κοπεί, καθώς επλήγη η σταθερότητα του δέντρου από επισκευή αγωγού ύδρευσης.

Για το θέμα αντέδρασε έντονα ο δημοτικός σύμβουλος της «Επιλογής Ευθύνης» Νίκος Στόϊκος, ο οποίος κατηγόρησε την υπηρεσία Πρασίνου ότι κλαδεύει τα δέντρα σε εσφαλμένη εποχή, με αποτέλεσμα αυτά να ξεραίνονται. Προς επίρρωση, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι δεκαπέντε δέντρα στη Ζάχου κατάντησαν «ξερά κούτσουρα».

«Να πάτε στον Εισαγγελέα να καταγγείλετε ό,τι έχετε», ήταν η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Αποστόλη Μαλαματίνη. Ο κ. Στόικος επέμενε στην άποψή του, με τον αντιδήμαρχο να του ανταπαντά ότι «τα δέντρα είχαν να κοπούν στο Βόλο πενήντα χρόνια. Η δουλειά που έχει γίνει εδώ και τρία χρόνια στο πράσινο δεν έγινε ποτέ» επισήμανε.

Ο πρόεδρος της Ποιότητας Ζωής Απόστολος Βεργής Ζαρκάδας επεσήμανε από την πλευρά του ότι όλα τα δέντρα που έχουν κοπεί ξαναβγάζουν καινούργια φύλλα. Τελικά, το λόγο πήρε υπηρεσιακός παράγοντας από την Υπηρεσία Πρασίνου που τόνισε ότι στο επίμαχο δέντρο στα Λεχώνια έχουν ξεραθεί κλαδιά κισσού, τα οποία έπνιγαν το δέντρο.

Το θέμα εγκρίθηκε, όπως και τα υπόλοιπα δύο που αφορούσαν στις κοπές δέντρων και συγκεκριμένα σε δύο ακακίες στην Ευρυπίδου 7 και στη Λ. Βύρωνος 67. Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της υπηρεσίας Πρασίνου στην Ευρυπίδου 7 το δέντρο είναι κούφιο και πολύ επικίνδυνο, ενώ στη Λ. Βύρωνος 67 οι ρίζες του φράζουν φρεάτιο.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα υπάρξει φύτευση νέων δέντρων, σύμφωνα με τις αρχές της αντιστάθμισης και του περιβαλλοντικού ισοζυγίου.

Νωρίτερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συζήτησε για την ανάκληση αδειών λειτουργίας τριών καταστημάτων. Η μία αφορούσε σε μάρκετ για την οποία η Επιτροπή αποφάσισε να δώσει τρίτη αναβολή, καθώς από τη συζήτηση προέκυψε ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας είχε προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και για λόγους ανεξαρτήτως της θελήσεώς του και συγκεκριμένα λόγω θέρους δεν προσκόμισε τελικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην Επιτροπή.

Στις άλλες δύο, που αφορούσαν σε ανακλήσεις αδειών λειτουργίας μουσικών οργάνων, η Επιτροπή δεν ανακάλεσε τελικά τις άδειες, αλλά αποδέχτηκε τις δικαιολογίες των ιδιοκτητών τους για τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν, καθώς στο παρελθόν δεν είχαν επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά.

Τέλος, η Επιτροπή επανακαθόρισε θέση στάθμευσης ΑμεΑ στην οδό Σικελιανού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου