ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση Αγ. Αγραφιώτη κατά Αχ. Μπέου

επίθεση-αγ-αγραφιώτη-κατά-αχ-μπέου-363300

Μήνυση και αγωγή κατά του αιρετού δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του δικαστικού απορρήτου κατέθεσε χθες στα δικαστήρια Βόλου ο πρώην πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου Άγγελος Αγραφιώτης.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε μαζί με τον δικηγόρο του Απόστολο Ψωμά, ο κ. Αγραφιώτης υποστήριξε ότι ο αιρετός δήμαρχος σε απολογητικό του υπόμνημα στα δικαστήρια Βόλου σε μήνυση που του είχε καταθέσει ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του Ορφανοτροφείου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση, είχε συμπεριλάβει δύο φωτογραφίες από το βιβλίο του αρχείου του ποινικού τμήματος του Πρωτοδικείου, τις οποίες, όπως ισχυρίζεται, ο κ. Μπέος κατείχε κακώς και παράνομα.

Η επίμαχη μήνυση αφορούσε σε τηλεοπτική παρέμβαση που είχε κάνει ο αιρετός δήμαρχος με αφορμή συνέντευξη που έδωσε ο κ. Αγραφιώτης τον Οκτώβριο του 2016, μία περίοδο εντάσεων στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Μετά την παρέμβαση αυτή ο πρώην πρόεδρος του Ορφανοτροφείου είχε κινηθεί νομικά κατά του κ. Μπέου, καθώς εκτίμησε ότι η τηλεοπτική παρέμβαση του αιρετού δημάρχου είχε θίξει την τιμή και την υπόληψή του απρόκλητα και όπως ισχυρίστηκε ο αιρετός δήμαρχος, παραπέμπεται τώρα σε δίκη. Ο αιρετός δήμαρχος είχε κατηγορήσει τον κ. Αγραφιώτη ότι είχε συλληφθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, αλλά τελικά εκβιαζόμενος ο μηνυτής απέσυρε την σε βάρος του μήνυση.

Ο κ. Αγραφιώτης ισχυρίστηκε ότι γι’ αυτή την υπόθεση για την οποία ο ίδιος είχε αθωωθεί, ο αιρετός δήμαρχος επισύναψε στο απολογητικό του υπόμνημα τις δύο επίμαχες φωτογραφίες, προκειμένου να υποστηρίξει τους ψευδείς ισχυρισμούς του, όμως αυτές οι φωτογραφίες όπως υποστήριξε, εκθέτουν δημόσια τα δεδομένα τόσο του ίδιου όσο και αρκετών ακόμη συμπολιτών, που δικάστηκαν εκείνες τις ημέρες του 2007. Συγκεκριμένα, δείχνουν ημερομηνία δίκης, ποιο δικαστήριο δίκασε, ονόματα κατηγορουμένων, κατηγορίες, αποτέλεσμα.

Αχιλλέας Μπέος: Μαζί με τις μύγες εμφανίστηκαν και οι αλογόμυγες…»

Σχετικά με τα όσα ισχυρίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Αγραφιώτης, χθες το απόγευμα ο κ. Αχιλλέας Μπέος προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Μαζί με τις παχιές μύγες του Αυγούστου εμφανίστηκαν και οι αλογόμυγες του Αγραφιώτη.

Με τις γνωστές γραφικότητες επαιτεί λίγη δημοσιότητα, μήπως και τον περιλάβουν σε κάποιο κομματικό ψηφοδέλτιο. Το ότι το ψηφοδέλτιο αυτό είναι του ΠΑΣΟΚ, του πιο διεφθαρμένου κόμματος, ίσως είναι τυχαίο, ίσως όχι.

Την απάντηση μου θα την πάρει ενώπιον της Δικαιοσύνης. Οχι πάντως σε δημόσιο διάλογο, όπως ματαίως και αφελώς ελπίζει…

Αν θέλει, και επειδή λέει και πολλά, ας εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς αφορούν και αναφέρουν τα δικαστικά εκθέματα, που φαίνεται να φοβάται, που όχι μόνο δεν είναι προσωπικά δεδομένα, αλλά είναι προσβάσιμα στον καθένα. Λέτε να κατελήφθη κλέπτων οπώρας και ανησυχεί;

Σε μένα πάντως μια μόνο απορία υπάρχει: Ο συνήγορος του που απαθανατίζονται σε φωτογραφία, κατά τη βαρύγδουπη συνέντευξη, είναι αδελφός του ή απλώς μοιάζουν τόσο πολύ;»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου