ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελία Θ. Διαμαντένια για παράνομο σκουπιδότοπο στη Ν. Αγχίαλο

καταγγελία-θ-διαμαντένια-για-παράνομ-364685

Εγγραφη καταγγελία προς την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Διεύθυνσης έκανε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου, Θεολόγος Διαμαντένιας, για τη δημιουργηθεί και τη λειτουργεί παράνομου σκουπιδότοπου, σε δημοτική έκταση περίπου 20 στρεμμάτων δίπλα από το Κοιμητήριο της Νέας Αγχιάλου.

Σην επιστολή της καταγγελίας του ο κ. Διαμαντένιας, την κοινοποίησε και στην Εισαγγελία Βόλου, αναφέρει τα εξής: «Με τη παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας ενημερώσω για τη λειτουργία παράνομου σκουπιδότοπου στην Νέα Αγχίαλο. Συγκεκριμένα στα βορειοδυτικά της Νέας Αγχιάλου, λίγα μόλις μέτρα από το Νεκροταφείο και λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον οικοδομικό ιστό της Νέας Αγχιάλου, έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί παράνομα από τη Δημοτική αρχή σκουπιδότοπος. Πρόκειται για δημοτική έκταση περίπου είκοσι στρεμμάτων, στην οποία ο Δήμος Νέας Αγχιάλου φιλοδοξούσε να κατασκευάσει αθλητικό στάδιο. Με την συνένωση των Καλλικρατικών Δήμων παράνομα ξεκίνησε να λειτουργεί ως χώρος προσωρινής εναπόθεσης σκουπιδιών.

Ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί η μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Βόλου, λόγω προφανώς του κόστους.

Το αποτέλεσμα είναι ο χώρος να έχει γεμίσει ασφυκτικά από ξερά κλαδιά, πλαστικά, στρώματα μέχρι και ψόφια ζώα.

Έχω καταθέσει πολλές επερωτήσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο προς επίλυση του σοβαρού θέματος, αλλά αντί η Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει την απομάκρυνση των σκουπιδιών , συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό να προσθέτει και επιπλέον.

Εκτός από τη Δημοτική αρχή και δημότες εναποθέτουν στο χώρο σκουπίδια, αφού είναι προσβάσιμος σε όλους.

Θεωρώ πως ο χώρος είναι επικίνδυνος για την υγεία των πολιτών και επιπλέον πιθανή εστία εκδήλωσης πυρκαγιάς. Τα προηγούμενα χρόνια η πυροσβεστική επενέβη αρκετές φορές σε φωτιές που έβγαζαν καπνούς για πολλές ημέρες και που πιθανόν περιείχαν τοξικά συστατικά λόγω της ύπαρξης πολλών πλαστικών.

Για τους παραπάνω λόγους σας παρακαλώ όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου