ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο αντίο σε έναν αγωνιστή υπέρ των συνταξιούχων

τελευταίο-αντίο-σε-έναν-αγωνιστή-υπέρ-365664

Σε ηλικία 78 ετών απεβίωσε, ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Θανάσης Κατσίκας. Προχθές, σε κλίμα βαθιάς θλίψης ο Σύλλογος αποχαιρέτισε τον Θανάση Κατσίκα, ο οποίος από τη θέση του προέδρου, από το 2006 έως το 2012, είχε συμβάλει στη συσπείρωση των συνταξιουχικών οργανώσεων της Μαγνησίας, στην οργάνωση και συμμετοχή των συνταξιούχων Μαγνησίας σε κοινούς αγώνες για τα δίκαια αιτήματα του συνταξιουχικού κινήματος.

Από το 2012 η υγεία του δεν του επέτρεψε να συνεχίσει την ενεργή δράση, και αυτό ήταν και το μεγάλο παράπονό του. Μόνο που ποτέ δε σταμάτησε να βοηθά τους νέους στη διοίκηση του συλλόγου, με όλες τις δυνάμεις του και με τη μεγάλη πείρα που είχε, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας και προσθέτει:

«Εκ μέρους της Διοίκησης και όλων των συνταξιούχων της περιοχής μας, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναγωνιστή μας Θανάση Κατσίκα. Η Διοίκηση του Συλλόγου μας, δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα του και να έχει ως παράδειγμα την αγωνιστικότητα του και την ακούραστη δράση του».

Συλλυπητήρια προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας για την απώλεια του Θανάση Κατσίκα απέστειλε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών.

Στην επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δήμος Κουμπούρης και ο γενικός γραμματέας Μανώλης Ραλλάκης αναφέρονται τα εξής:

Συνάδελφοι, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του συντρόφου, φίλου και αγωνιστή Θανάση Κατσίκα, ο οποίος διατέλεσε και πρόεδρος του σωματείου σας από το 2006 έως 2012 και που τα βάσανα της υγείας του τον ανάγκασαν να απέχει από την ενεργό δράση του συνταξιουχικού κινήματος.

Τον Θανάση, τον συναντήσαμε στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και στο κίνημα μας σαν πρωτοπόρο μαχητή. Οι αγώνες του για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο αποτελούν τιμητική διάκριση γι’ αυτόν. Από τα όργανα της Ομοσπονδία μας που πέρασε ήταν συνάδελφος με πείρα και σοβαρότητα και οι προτάσεις του ήταν πάντα εποικοδομητικές όπως και η δράση του στην Μαγνησία.

Συνάδελφοι, παρακαλούμε να μεταφέρετε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού Θανάση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου