ΤΟΠΙΚΑ

Ομογενείς διοργανώνουν συναυλία για το κοινωνικό παντοπωλείο Βόλου

ομογενείς-διοργανώνουν-συναυλία-για-365797

Συναυλία αλληλεγγύης για το Κοινωνικό παντοπωλείο Βόλου διοργανώνεται το Σάββατο 12 Αυγούστου στις 21.30 στην προβλήτα των Καλών Νερών, με πρωτοβουλία της άτυπης ομάδας εθελοντών «People for Greece» που ιδρύθηκε το 2012 στο Βέλγιο από Ελληνες της διασποράς.

Η μουσική ομάδα που θα ερμηνεύσει τραγούδια αγαπημένα, αποτελείται από τους μουσικούς, Βαγγέλη Κορομηλή, Κώστα Καραμπερόπουλο, Γιάννη Πολίτη, Γιώτα Τσιρώνη, Κώστα Ζάρπα, καθώς και νέα παιδιά που θα τραγουδήσουν επίσης.

«Σας προσκαλούμε να στηρίξετε με την παρουσία σας αυτή μας την εκδήλωση που έχει σαν στόχο την Κοινωνική Αλληλεγγύη. Παρακαλείσθε θερμά να φέρετε τρόφιμα μακράς διαρκείας, κυρίως όσπρια και ελαιόλαδο, που χρειάζεται αυτή τη στιγμή το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου ή έστω και ένα ευρώ ο καθένας» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει υλοποιήσει δεκάδες παρόμοιες πρωτοβουλίες, πραγματοποιώντας συναυλίες και εκδηλώσεις στο Βέλγιο, προκειμένου να βοηθηθούν οικονομικά Ελληνες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και φορείς που έχουν κοινωνική αποστολή. Η προσπάθεια που ξεκίνησε η οικογένεια Βαρδάκη, ομογενείς από το Βόλο που ζουν και μεγαλουργούν στο Βέλγιο, τελεσφόρησε και απέκτησε ένθερμους φίλους, οι οποίοι στηρίζουν τον κοινό στόχο.

Με πολύ ευαισθησία οι πρωτεργάτες της προσπάθειας θέλησαν να δώσουν χέρι βοήθειας στην Ελλάδα της κρίσης, συγκεντρώνοντας ρούχα, τρόφιμα και ιατρικό υλικό, διότι «βλέπαμε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στην Ελλάδα και οι συνάνθρωποί μας υποφέρουν» όπως ανέφερε η Αννα Βαρδάκη, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η εθελοντική οργάνωση «People for Greece» έχει ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τείνει χέρι βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη στήριξης. Αποστολές βοήθειας έχουν πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Στέκι Αλληλεγγύης, την τοπική Εκκλησία, αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως το Διδυμότειχο, η Μυτιλήνη, η Αθήνα και αλλού.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια στο Βέλγιο, αποτέλεσε το έναυσμα για να κινητοποιηθούν προς ανάλογες κατευθύνσεις και άλλες ομάδες φιλελλήνων, προκειμένου να δοθεί χέρι βοήθειας όπου υπάρχει ανάγκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου