ΤΟΠΙΚΑ

Απέσπασαν χορευτική πρωτιά σε μεγάλη διοργάνωση στον Βόλο

απέσπασαν-χορευτική-πρωτιά-σε-μεγάλη-365818

Μια ακόμη σημαντική διάκριση στα καλλιτεχνικά τεκταινόμενα της πόλης, καθώς δύο ταλαντούχοι χορευτές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους τελικούς του παγκόσμιου διαγωνισμού Kizomba και αφρικάνικων χορών που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2018 στη Λισαβόνα.

Πρόκειται για μια ακόμη επιτυχία για τον Βόλο και για τις σχολές χορού Independance Studio με έδρα το Βόλο και τη Λάρισα. Συγκεκριμένα οι δάσκαλοι των Independence Studios, Εύη Κολότσιου και Γιώργος Πλωμαρτέλης κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στα προκριματικά που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του προηγούμενου μήνα. Το ζευγάρι των νικητών, ως Ελληνες πρωταθλητές, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας και τη Θεσσαλία στους τελικούς του Παγκόσμιου Διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του 2018.

Τα προκριματικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Kizomba και αφρικάνικων χορών πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 6 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ χορού Greek Salsa Bootcamp που φιλοξενήθηκε στον Βόλο, με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός γίνεται στη χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια και στέλνει τους νικητές στη Λισαβόνα, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, κατευθείαν στον τελικό γύρο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ζευγάρια από την Ελλάδα και την Κύπρο και για ακόμη μια φορά, η Θεσσαλία κατάφερε να διακριθεί.

Οι ίδιοι πρωταθλητές χορού δήλωσαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Δουλέψαμε πολύ γι’ αυτό το αποτέλεσμα και έτσι νιώθουμε μεγάλη χαρά που όλα αυτά απέδωσαν. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι με την πρόκρισή μας και ανυπομονούμε για ότι ακολουθεί από εδώ και πέρα». Ηταν η πρώτη φορά, σημειωτέον, που το ζευγάρι έλαβε μέρος σε έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό και ήταν μια πολύ καλή εμπειρία ειδικά μετά από ένα τόσο καλό αποτέλεσμα.

Οπως δήλωσαν οι ίδιοι: «Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η Kizomba και σίγουρα δεν επαναπαυόμαστε. Θέλουμε να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά, για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό τον Απρίλιο στην Πορτογαλία».

Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Γερμανία και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, έχοντας σπουδάσει βοηθός ηλεκτρολόγος μηχανικός οχημάτων, ενώ ασχολείται επαγγελματικά με τον χορό τα οκτώ τελευταία χρόνια. Η Εύη κατάγεται από τη Λάρισα και έχει σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα της φαρμακευτικής και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο συγκεκριμένο τομέα, παράλληλα με το χορό. Οι δυο πρωταθλητές δραστηριοποιούνταν αρχικά σε σχολές χορού στη Θεσσαλονίκη και πλέον ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλία και εντάσσονται στο δυναμικό της Independance Studio, σε Βόλο και Λάρισα, της μεγαλύτερης σχολής στην κεντρική Ελλάδα με αρκετές διακρίσεις στην Kizomba σε διεθνές επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δάσκαλοι και προπονητές τους Αντώνης Τζίμας και Χαρά Ραμπαούνη, κατέκτησαν την πρώτη θέση, αντίστοιχα, στον Παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό το 2015, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και το Βόλο. Οι ίδιοι είναι και προπονητές του ζευγαριού που στέφθηκαν πέρυσι Πρωταθλητές Ελλάδος και ταξίδεψαν στη Λισαβόνα, φέρνοντάς μας το Μάιο του 2017 την τέταρτη θέση σε διεθνές επίπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου