ΤΟΠΙΚΑ

Απόλαυσαν την μαγεία της πανσελήνου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

απόλαυσαν-την-μαγεία-της-πανσελήνου-σ-365842

Δεκάδες Βολιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών της μουσικής βραδιάς που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, στο πλαίσιο της αυγουστιάτικης πανσελήνου, που όπως αποδείχθηκε, γοητεύει το κοινό.

Ο Δήμος Βόλου και η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, προσέφεραν στους φίλους του πολιτισμού μια βραδιά μουσικής και λόγου, όπου η μουσική, η ποίηση και ο χορός συνάντησαν τον έρωτα και το φεγγάρι του καλοκαιριού, συνδέοντας ποιήματα Ελλήνων ποιητών με ένα ρεπερτόριο μουσικής από τη μπαρόκ εποχή ως τον 21ο αιώνα. «Oλα τα πήρε το καλοκαίρι», στην πρόταση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου, που πήρε «σάρκα και οστά» με τη συμμετοχή των ηθοποιών Γρηγόρη Γαλάτη και Νιόβης Κωστοπούλου, του σεξτέτου εγχόρδων της Καμεράτας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και της χορεύτριας Μαρίας Κυρμά, που συνόδευσε η προβολή του εικαστικού έργου «Moonrise» της Ευγενίας – Αλάνα Μητσανά.

Οι παριστάμενοι είχαν, προηγουμένως, την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και να δουν από κοντά τα εκπληκτικά έργα που κοσμούν την αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του «Αθανασάκειου». Οι φίλοι του πολιτισμού που κατέκλυσαν την αυλή του Μουσείου, επιβράβευσαν με το θερμό τους χειροκρότημα τους συντελεστές της εκδήλωσης, ενθαρρύνοντάς τους να επαναλάβουν το επιτυχημένο εγχείρημα.

Το σημερινό πρόγραμμα

Στο μεταξύ, επισφραγίζοντας τον πρόσφατο χαρακτηρισµό του µαρτυρικού χωριού της Ανω Κερασιάς Πηλίου, ως ιστορικού τόπου, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνηµείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας συµµετέχει στον εορτασµό της Πανσελήνου, διοργανώνοντας σήμερα, Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ., σε συνεργασία µε τον Δήµο Ρήγα Φεραίου και τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου, µουσική βραδιά στο προαύλιο του παλιού Σχολείου του χωριού («Τσαΐρι»). Τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκη, Δ. Σαββόπουλου και άλλων συνθετών ερμηνεύουν οι καλλιτέχνες: Νίκος Παρθένης, τραγούδι, κρουστά, Ζαφείρης Κουκουσέλης, πιάνο, πλήκτρα, ενορχήστρωση, Ιωάννα Τσιρώνη, τραγούδι, ντέφι, Δηµήτρης Μπεφάνης, µπουζούκι, φωνητικά, Γιάννης Κουκουσέλης κιθάρα και Μαριάννα Λούµα τραγούδι. Παράλληλα θα εκτεθεί φωτογραφικό υλικό από τη συλλογή των Ν. Στουρνάρα και Κ. Αλεξάνδρου µε αναφορά στην ιστορία της Κερασιάς. Είσοδος ελεύθερη.

«Της πανσελήνου μουσικές εξαίσιες» θα ακουστούν, παράλληλα, σήμερα Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 21.00 στο αρχοντικό «Ελντα» στον Άγιο Δημήτριο Πηλίου. Εμφανίζονται ο γνωστός σολίστ κιθάρας Γιώργος Φουντούλης και τραγουδάει η Μαρίνα Βολουδάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου