ΤΟΠΙΚΑ

Και τρίτη επέκταση με δωρεά της Μονάδας Χημειοθεραπείας

και-τρίτη-επέκταση-με-δωρεά-της-μονάδα-368385

Σε νέα δωρεά ύψους σχεδόν 100.000 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων ανακατασκευής και προμήθειας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της τρίτης κατά σειρά επέκτασης της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, προχώρησε το προηγούμενο διάστημα ο γνωστός Βολιώτης ευεργέτης Χαράλαμπος Τσιμάς. Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας θα γίνουν στις 4 Σεπτεμβρίου, και όπως υπογραμμίζει ο κ. Τσιμάς, στόχος είναι «να μπορούν ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια να κάνουν οι καρκινοπαθείς τις θεραπείες τους». Όμως το παράπονο παραμένει για τον Βολιώτη ευεργέτη, που βλέπει να καθυστερούν δύο έργα, για τα οποία οι δωρεές του παραμένουν «παγωμένες»: ο ξενώνας για τους συγγενείς των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και το Στέκι Παιδιού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον ογκολόγο του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιώργο Ρήγα, η νέα δωρεά του κ. Τσιμά στη Μονάδα Χημειοθεραπείας είναι η τρίτη κατά σειρά. Με τη νέα επέκταση, η μονάδα καλύπτει πλέον τα ¾ της παλιάς χειρουργικής κλινικής. Έχουν δημιουργηθεί γραφεία γιατρών, νέες αίθουσες, βοηθητικοί χώροι, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για το εκπαιδευτικό έργο που θέλει να διαδραματίσει η μονάδα, νέες τουαλέτες, ενώ έχει προστεθεί και νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

Σημειώνεται ότι σε καθημερινή βάση, από τη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Αχιλλοπουλείου εξυπηρετούνται περί τους 50 καρκινοπαθείς.

«Στόχος μου ήταν να γίνει η μονάδα πεντάστερο ξενοδοχείο. Να μπορούν οι ασθενείς που δίνουν μάχη απέναντι στη νόσο να κάνουν ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια τις θεραπείες τους. Αυτό με γεμίζει και παρακαλώ τον Θεό να μου δώσει λίγα χρόνια ακόμη για να κάνουμε κι άλλα έργα προς όφελος των συνανθρώπων μας», είπε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Χαράλαμπος Τσιμάς.

Στο πλαίσιο αυτό δεν έκρυψε το παράπονό του, που δύο σημαντικά έργα, ο ξενώνας συγγενών ασθενών του νοσοκομείου και το Στέκι Παιδιού, μολονότι έχουν εξασφαλισμένες δωρεές από τον ίδιο, είναι «ακινητοποιημένα».

«Ήθελα να κάνω έναν ξενώνα για τους συγγενείς των ασθενών που έρχονται από τα χωριά και τα νησιά. Να μπορούν κάπου να μένουν. Έχουν τον πόνο του δικού τους ανθρώπου που είναι άρρωστος και τα έξοδα που αυτό συνεπάγεται, να μην ψάχνουν να βρουν και να πληρώνουν ξενοδοχεία. Υπάρχει ένα κτίριο για να γίνει ο ξενώνας. Ανήκει στο νοσοκομείο και την αρχαιολογικό υπηρεσία. Γίνονται προσπάθειες για να ξεμπλοκάρει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αλλά έχει περάσει ένας χρόνος και ακόμη δεν υπάρχει φως… Είμαι 87 ετών. Η ψυχή μου είναι νέα, τα πόδια μου όμως δεν με κρατάνε. Θέλω να κάνουμε το έργο, να τελειώσει», υπογραμμίσει ο κ. Τσιμάς, που ετοιμάζεται να διαθέσει το χρηματικό ποσό που θα απαιτηθεί για την ανακατασκευή των χώρων και τον εξοπλισμό του κτιρίου.

«Αμαρτία από τον Θεό», χαρακτηρίζει και την επί 11 χρόνια εμπλοκή για την κατασκευή της δομής «Στέκι Παιδιού» σε κτίριο συνιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου και του νοσοκομείου. «Έχουν συμφωνήσει στην ανταλλαγή, αλλά η επένδυση έχει κολλήσει σε μια υπογραφή. Επιτρέπεται για έντεκα χρόνια να πολεμάμε κι ακόμη να μην υπάρχει φως; Είναι αμαρτία από τον Θεό. Μία επιθυμία έχω. Να ξεκινήσουν τα έργα προς όφελος της κοινωνίας», τόνισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου