ΤΟΠΙΚΑ

Αιτήσεις για το 5% των θέσεων στα πανεπιστήμια

αιτήσεις-για-το-5-των-θέσεων-στα-πανεπισ-368677

Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», ενημερώνει τα μέλη του ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η εγκύκλιος για την Υποβολή Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων έτους 2017.

Οι υποψήφιοι εισάγονται:

-Στις Σχολές και τα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, ΑΕΑ, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, εφόσον είναι κάτοχοι απολυτηρίου Ενιαίου ή Γενικού Λυκείου, Τεχνικού Λυκείου, Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (ΕΠΛ) ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β’).

-Στις Σχολές και τα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των ΤΕΙ, ΑΣΤΕ, ΑΣΠΑΙΤΕ, εφόσον είναι κάτοχοι πτυχίου ΤΕΕ Β’ κύκλου σπουδών ή ΤΕΛ ή ΕΠΛ. γ) Στις Σχολές και τα Τμήματα/ Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των ΤΕΙ, ΑΣΤΕ, ΑΣΠΑΙΤΕ, εφόσον είναι κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α’) ή ΕΠΑΛ του Ν. 4186/2013.

Τα ανωτέρω ισχύουν και για τους Έλληνες κατόχους τίτλου απόλυσης ξένου λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της αλλοδαπής.

Για την εισαγωγή των υποψηφίων το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 ενεργοποιήθηκαν οι επταμελείς επιτροπές δεκατεσσάρων συγκεκριμένων δημοσίων νοσοκομείων, οι οποίες εξέδωσαν πιστοποιητικά διαπίστωσης πάθησης, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, στα οποία αναγράφεται η πάθηση με τον αντίστοιχο κωδικό της.

Μετά την ψήφιση και δημοσίευση σε ΦΕΚ του νόμου ενεργοποιήθηκαν συμπληρωματικά οι επταμελείς επιτροπές τριών συγκεκριμένων δημοσίων νοσοκομείων, οι οποίες εξέδωσαν πιστοποιητικά διαπίστωσης πάθησης για συγκεκριμένες παθήσεις που προστέθηκαν στη σχετική νομοθεσία.

Σε ισχύ είναι και τα πιστοποιητικά διαπίστωσης πάθησης που έχουν εκδοθεί από επταμελείς επιτροπές των εν λόγω νοσοκομείων και κατά τα έτη 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 και 2016.

Οι υποψήφιοι οι οποίοι έχουν αποκτήσει έναν από τους παραπάνω τίτλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη της προθεσμίας και κατέχουν πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης, υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις Τμημάτων/Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να εισαχθούν, από Παρασκευή 25 Αυγούστου μέχρι και Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017.

Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής (4 Σεπτεμβρίου) δεν θα γίνονται δεκτά εκπρόθεσμα Μηχανογραφικά Δελτία, καθώς κλειδώνει το σύστημα.

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής του Μηχανογραφικού θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο μέσω συνδέσμου που θα υπάρχει στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (www.minedu.goν.gr).

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή, εκτυπώνουν απευθείας από την εφαρμογή τα δύο αρχεία που εμφανίζονται, τα υπογράφουν και τα αποστέλλουν μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αποκλειστικά μέσω courier προς το υπουργείο (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ Α΄ γρ. 0088, Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι – Αθήνα, Ελλάδα, με την ένδειξη: Για την Επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το έτος 2017).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου