ΤΟΠΙΚΑ

Σκαρφαλώνει ο υδράργυρος στη Μαγνησία

σκαρφαλώνει-ο-υδράργυρος-στη-μαγνησί-368966

Ανοδική πορεία ακολουθεί η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες, ενώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας εκτιμάται ότι θα χτυπήσει κόκκινο, φτάνοντας μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου, οδηγώντας όσους παραμένουν στην πόλη στις κοντινές ακτές προς αναζήτηση δροσιάς. Οι προβλέψεις του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» κάνουν λόγο για ένα θερμό διάστημα, το οποίο όμως θα είναι υποφερτό, τουλάχιστον στη Μαγνησία.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται, ταυτόχρονα, ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του ίδιου μετεωρολογικού σταθμού, ο οποίος αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το θερμό διάστημα που ακολουθεί δεν έχει τα χαρακτηριστικά του καύσωνα που προηγήθηκε, λόγω των βορείων ανέμων που θα πνέουν στην περιοχή μας.

Οι υψηλότερες τιμές στη Μαγνησία αναμένεται να φτάσουν τους 36 βαθμούς, ενώ η υγρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που προηγήθηκαν.

Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, εξάλλου, οι δείκτες του υδραργύρου θα σημειώσουν πτώση κατά δυο με τρεις βαθμούς, για να ακολουθήσουν και πάλι την ανιούσα από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη, καθώς στη συνέχεια αναμένεται και πάλι δροσερή ανάσα.

Οι πιο υψηλές τιμές αναμένεται να σημειωθούν στην περιοχή του Βελεστίνου φθάνοντας μέχρι τους 36 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν στην ηπειρωτική Θεσσαλία, αλλά και σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχουν τα χαρακτηριστικά του κύματος καύσωνα που προηγήθηκε, όπως επισημαίνει ο ίδιος.

Αναλυτικότερα σήμερα στη Μαγνησία ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς και στον Βόλο από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Κυριακή θα διατηρηθεί η ίδια εικόνα με άνοδο της μέγιστης τιμής της θερμοκρασίας κατά ένα βαθμό.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος στη Μαγνησία, οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς, και στον Βόλο από 24 έως 34 βαθμούς, χαρακτηριστικά που θα διατηρηθούν και την επόμενη μέρα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ενδείξεις που θα ισχύσουν για την ερχόμενη Τετάρτη και την Πέμπτη, η θερμοκρασία στη Θεσσαλία θα κυμανθεί από 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου, σημειώνοντας νέα άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου