ΤΟΠΙΚΑ

Απαιτείται άδεια για τη συλλογή και μεταφορά αποβλήτων προς ανακύκλωση

απαιτείται-άδεια-για-τη-συλλογή-και-με-370355

Ειδική άδεια απαιτείται για τη συλλογή και μεταφορά προς ανακύκλωση – ανάκτηση- επαναχρησιμοποίηση μεταλλικών αντικειμένων χυτηρίων ανακύκλωσης μετάλλων.

Η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, διενήργησε ελέγχους σε επιχειρήσεις διαχείρισης αποβλήτων και ειδικότερα σε επιχειρήσεις αγοράς μεταλλικών αντικειμένων χυτηρίων ανακύκλωσης μετάλλων, εμπόρων και συναφών επαγγελμάτων, και διαπίστωσε ότι σχεδόν το σύνολο των προμηθευτών, μικρών και μεσαίων ποσοτήτων αποβλήτων προς ανακύκλωση – ανάκτηση – επαναχρησιμοποίηση δεν διέθεταν άδειες συλλογής και μεταφοράς αυτών ούτε και καθόριζαν την προέλευσή τους.

Η Γενική Διεύθυνση ενημέρωσε για τα αποτελέσματα το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το οποίο ενημερώνει για την κείμενη νομοθεσία.

Σύμφωνα πάντοτε με τη Γενική Διεύθυνση, η άδεια αυτή είναι υποχρεωτική για οποιονδήποτε ασχολείται με τις προαναφερόμενες διαδικασίες. Εκ των ανωτέρω επιχειρήσεων δεν επιτρέπεται η αποδοχή ή και αγορά των ανωτέρω υλικών, αν ο προμηθευτής αυτών δεν διαθέτει άδεια συλλογής και μεταφοράς και δεν αναγράφεται στα σχετικά παραστατικά πέραν της καταγραφής τα ων επιμέρους κατηγοριών των υλικών και η προέλευση αυτών (επιχείρηση, περιοχή κ.α.).

Της ανωτέρω υποχρέωσης εκ των προμηθευτών απαλλάσσονται αυτοί οι οποίοι είναι κάτοχοι των υλικών εξαιτίας εργασιών αυτών που εκτελέστηκαν στην ιδιοκτησία τους», αναφέρει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου