ΤΟΠΙΚΑ

Τρίωρη επιχείρηση για να σώσουν γατάκι

τρίωρη-επιχείρηση-για-να-σώσουν-γατάκ-373252

Ολόκληρη επιχείρηση με χρήση ακόμη και ειδικών καμερών, στήθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Old City για τον απεγκλωβισμό μικρού γατιού που είχε σφηνωθεί σε σωλήνα ομβρίων πολυκατοικίας.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας άκουγαν επί δύο συνεχόμενα 24ωρα το σπαρακτικό νιαούρισμα από το γατάκι, κανείς όμως δεν μπορούσε να του προσφέρει βοήθεια.

Κάλεσαν πυροσβεστική που δεν μπόρεσε να επέμβει και συνέστησε στους ενοίκους να απευθυνθούν σε υδραυλικό.

Έτσι κι έγινε. Κλήθηκε ο υδραυλικός κ. Οδυσσέας Ζουμπούλης και δύο συνεργάτες του. Με τη χρήση ειδικής κάμερας-ψείρας διέτρεξαν τον εξωτερικό σωλήνα ομβρίων της πολυκατοικίας και εντόπισαν πού ήταν σφηνωμένο το γατί. Οπλίστηκαν με υπομονή, μα πάνω απ’ όλα αγάπη και λίγο ρίχνοντας ελεγχόμενη ποσότητα νερού στο φρεάτιο, λίγο φωνάζοντας στο γατάκι, κατάφεραν να το απεγκλωβίσουν. Επί τρεις ώρες παιδεύονταν να απεγκλωβίσουν το μικρό γατάκι. Χρειάστηκε μάλιστα να κόψουν και τμήμα του σωλήνα, προκειμένου να το βγάλουν σώο και αβλαβές, αν και λίγο… βρεγμένο.

«Τέλος, τέλος, φέρτε μία κονσέρβα», έδινε το σήμα της λήξης της επιτυχούς επιχείρησης ο κ. Οδυσσέας Ζουμπούλης, μόλις έπιασε στα χέρια του το γατάκι που συνέχισε να κλαψουρίζει.

Οι περιπέτειες πάντως δείχνουν να τελειώνουν για το μικρό ζωάκι, που όχι μόνο απεγκλωβίστηκε, αλλά παιδιά της πολυκατοικίας το υιοθέτησαν και ανέλαβαν να το φροντίζουν και να το ταΐζουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου