ΤΟΠΙΚΑ

Νομοθετική παρέμβαση για υποθέσεις τύπου ΕΡΓΗΛ

νομοθετική-παρέμβαση-για-υποθέσεις-τ-373365

Αποχώρησαν από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι -πρώην μέλη των Δρόμων Συνεργασίας- όταν δεν τους δόθηκε ο λόγος για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ.

Την τοποθέτηση που θα έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Ιάσονας Αποστολάκης, επικοινώνησε μέσω των ΜΜΕ. Όπως αναφέρει, το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή, ωστόσο κατηγορεί τη σημερινή διοίκηση του δήμου για ελλιπείς χειρισμούς, που ουσιαστικά οδηγούν σε «κάψιμο» από νομικής πλευράς της υπόθεσης.

«Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε. Είχαμε κάποια όπλα. Το ένα που αφορά το πόρισμα της επιτροπής παραλαβής έχει χαθεί δικαστικά. Το άλλο που αφορά το πόρισμα επιτροπής αποκλίσεων του έργου από υπηρεσιακούς, αν δεν κάνω λάθος και αυτό έχει χαθεί ως στοιχείο το 2016 σε άλλο δικαστήριο. Συνεπώς η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ η οποία ως πραγματογνωμοσύνη δεν εφεσιβάλλεται, είναι ένα ισχυρό όπλο που πρέπει να συμπεριληφθεί στον φάκελο της υπόθεσης εκ μέρους μας.

Εδώ όμως πρέπει να μιλήσουμε και πολιτικά: Είμαστε ο 7ος δήμος της χώρας. Επειδή παρόμοιες υποθέσεις, εννοώντας αντιδικίες με εργολάβους ή εταιρείες, αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι, πιστεύω έστω και τώρα θα έπρεπε να κινηθούμε ως εξής:

Διαμέσου της ΚΕΔΕ να πιέσουμε για μια νομοθετική παρέμβαση η οποία θα λειτουργούσε υπέρ της Τ.Α, δηλαδή, όταν μια εταιρεία έχει απαίτηση από ένα δήμο, αλλά και ο δήμος έχει απαίτηση από την εταιρεία, ο όποιος καταλογισμός να γίνεται όταν τελεσιδικήσουν και οι εκατέρωθεν απαιτήσεις. Διότι έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε.

Υπάρχουν ένα σωρό ερωτήματα για τις επιλογές των νομικών συμβούλων της ΔΕΥΑΜΒ, τις δικές σας δηλαδή επιλογές.

Σχετικά με τον κ. Ξηρό για παράδειγμα, πώς του εμπιστευτήκατε τόσο σημαντικές υποθέσεις επιπέδου Α. Πάγου, όταν όχι μόνο δεν είναι παρ’ Αρείω Πάγω αλλά ούτε καν παρ’ Εφέταις», αναφέρει ο κ. Αποστολάκης.

Απάντηση Δήμου Βόλου

Στον κ. Αποστολάκη απαντά το Γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου: «Καλώς τονε κι ας άργησε. Πράγματι η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Ιάσονα Αποστολάκη για το θέμα της ΕΡΓΗΛ, αξίζει αυτόν τον τίτλο καθώς θεωρεί τη Δημοτική Αρχή (επιτέλους) σαν μόνη αρμόδια ακόμα και για νομοθετικές παρεμβάσεις.

Ωστόσο ενημερώνουμε τον Ιάσονα Αποστολάκη, ότι όπως έχει αποφασίσει το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ από το 2014, η υπόθεση της ΕΡΓΗΛ έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένο γραφείο των Αθηνών και όχι βεβαίως στον κ. Ξηρό, όπως επιχειρεί να παραπληροφορήσει τους δημότες ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου