ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης σε Βόλο –Ν.Ιωνία

ξεκινά-το-έργο-εκσυγχρονισμού-του-δικ-374401

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, 1η Αυγούστου η δημοπράτηση του ζωτικής σημασίας έργου «Εκσυγχρονισμός του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος των ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας για την εξασφάλισης επαρκούς πόσιμου νερού», με προϋπολογισμό 13.238.000 €, πλέον ΦΠΑ. Προσωρινός μειοδότης αναδεικνύεται η εταιρεία ΕΝΙΠΠΕΑΣ με ποσοστό έκπτωσης 62,43%.

Η δημοπράτηση και η σε συνέχεια κατασκευή του έργου, είναι μια αναμφισβήτητη επιτυχία της ΔΕΥΑΜΒ και του Δήμου Βόλου, που σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ολοκλήρωσαν την μελέτη του έργου, τις διαδικασίες ένταξης στο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και τις διαδικασίες δημοπράτησης.

Το έργο περιλαμβάνει:

· Την αντικατάσταση 95.500 μέτρων δικτύου ύδρευσης, με την κατασκευή 127.500 μέτρων νέου δικτύου

· Την αντικατάσταση 8.000 ιδιωτικών παροχών

· Τον αυτόματο έλεγχο λειτουργίας του νεοκατασκευαζόμενου δικτύου και την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος αυτομάτου ελέγχου του υδραγωγείου, κατά 18 νέων ζωνών ελέγχου

Το έργο αυτό θα εξελιχθεί στο κέντρο του Βόλου και οριοθετείται από τους χειμάρρους Άναβρο και Κραυσίδωνα, την ακτογραμμή και την οδό Αναλήψεως και στη Νέα Ιωνία στην περιοχή η οποία περιμετρικά οριοθετείται από τις οδούς Ιερολοχιτών, Μάρκου Μπότσαρη, Μαιάνδρου, Βενιζέλου, Εθνικών Αγώνων, Ικάρων, Μανδηλαρά Νικηφόρου και Παρασκευοπούλου.

Όπως επισημαίνεται από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ με το έργο αυτό θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των αφανών διαρροών του παλιού δικτύου, θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς υδροδότησης της πόλης με νερό καλής ποιότητας και θα περιοριστεί σημαντικά η λειτουργία των γεωτρήσεων, ώστε το υδραγωγείο του πολεοδομικού συγκροτήματος να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα στάνταρτς των κανόνων της αειφορίας.

Επιπλόεν, με το έργο αναμένεται η εξοικονόμηση 2,5 εκ. κυβικών μέτρων νερού ετησίως, γεγονός που απομακρύνει σε ικανό βάθος χρόνου τα όποια προβλήματα υδροδότησης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος και γεννά πραγματικές συνθήκες οικονομικής πολιτικής στο τιμολόγιο του πόσιμου νερού.

Δεδομένου ότι η εκσκαφή 127.500 μέτρων τάφρων στο κέντρο των πόλεων, θα δημιουργήσει προβλήματα, η ΔΕΥΑΜΒ ζητεί εκ των προτέρων την συνεργασία των πολιτών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα είναι προσωρινού χαρακτήρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου