ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση του Κοινού των Μαγνήτων στο Αθανασάκειο Μουσείο στον Βόλο

εκδήλωση-του-κοινού-των-μαγνήτων-στο-α-376048

Στον «Ελληνισμό της Διασποράς: Προσφορά και Αξιοποίηση» αφιερώνει την φετινή κεντρική εκδήλωσή του το «Κοινόν των Μαγνήτων», το παγκόσμιο σωματείο αποδήμων Μαγνήτων με έδρα το Βόλο που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου μεθαύριο Τετάρτη, 2 Αυγούστου, ώρα 20:30 με κεντρικό ομιλητή το εκλεκτό μέλος του σωματείου Νίκο Αλεξίου, καθηγητή κοινωνιολογίας στο Queens College της Νέας Υόρκης και διευθυντή του Αρχείου και της Βιβλιοθήκης του Απόδημου Ελληνισμού στη Νέα Υόρκη. Ο κ Αλεξίου θα αναπτύξει το θέμα «Έλληνες της Αμερικής: Ιστορική Διαδρομή και Προοπτικές», που βασίζεται στην πολυετή έρευνα του για την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Τον ομιλητή θα προλογίσει ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος.

Μετά την ομιλία του κ. Αλεξίου θα καταθέσουν τις δικές τους εμπειρίες από τον απόδημο ελληνισμό σε άλλα μέρη του κόσμου τρία διακεκριμένα μέλη του Κοινού των Μαγνήτων: Ο κ. Χάρης Δημητρίου, Πληρεξούσιος Υπουργός επί τιμή. Υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ, σε Λευκωσία, Γεωργία, και ως Πρέσβης σε Χιλή και Ουκρανία, συγγραφέας του αυτοβιογραφικού βιβλίου «Διπλωματία και Ιντριγκα», ο Δρ Γιώργος Πετρόχειλος, ομότιμος καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Coventry της Αγγλίας, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Πανεπιστημιακών Δυτικής Ευρώπης και επιμελητής του βιβλίου « Ελληνική Διασπορά στη Δυτική Ευρώπη» και ο Δρ Νίκος Πράντζος, αστροφυσικός, διευθυντής Έρευνας στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών της Γαλλίας, πρόεδρος του «Δικτύου» ελληνογαλλικών συλλόγων στο Παρίσι.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στην εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού ΔΕΟΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου