ΤΟΠΙΚΑ

Μπουρίνι τάραξε τον Βόλο

μπουρίνι-τάραξε-τον-βόλο-380347

Εβρεχε με ρυθμό 137,2 χιλιοστά ανά ώρα!- Σπασμένα κλαδιά σε Νέα Δημητριάδα, Καρνάγιο και ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας

Ευτυχώς κράτησε μόλις λίγα λεπτά της ώρας, το μπουρίνι που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Βόλο. Περίπου στις επτά, άρχισε να φυσά δυνατός άνεμος, υπήρχε έντονη κεραυνική δραστηριότητα και έβρεχε καταρρακτωδώς.

Μέσα σε λίγα λεπτά, δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε ποτάμια. Κίνδυνος από τα νερά της βροχής που δεν προλάβαιναν να απορροφήσουν τα φρεάτια ομβρίων, σημειώθηκε στη Λαρίσης, χάρη όμως στην έγκαιρη επέμβαση των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου, που άνοιξαν τις σχάρες, αποφεύχθηκαν τα προβλήματα.

Η ραγδαιότητα της βροχής ήταν μεγάλη. Σύμφωνα με την καταγραφή του Meteo έβρεχε με ρυθμό 137,2 χιλιοστά ανά ώρα. Μέσα σε λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας, το ύψος της βροχής που έπεσε στην πόλη ανήλθε στα 16,6mm, όταν ο μηνιαίος υετός είναι 93,6mm.

Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στη γέφυρα της Ν. Δημητριάδας, όπου έσπασε κλαδί από δέντρο και απομακρύνθηκε από συνεργεία της διεύθυνσης πρασίνου του δήμου Βόλου.

Αναφορά για σπασμένα κλαδιά που εμπόδιζαν την κίνηση των οχημάτων, υπήρχαν στην περιοχή του Καρνάγιου, αλλά λουόμενοι τα απομάκρυναν.

Πρόβλημα εντοπίστηκε στην Παλιά Εθνική Οδό Βόλου Λάρισας, όπου τα αυτοκίνητα κινούνταν σημειωτόν, εξαιτίας μεγάλων κλαδιών από δέντρα που έσπασαν και έπεσαν καταμεσής στο οδόστρωμα. Την κίνηση κλήθηκε να ρυθμίσει η Τροχαία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου