ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος πιστών στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής

πλήθος-πιστών-στον-εορτασμό-της-αγίας-381206

Για το θαύμα της πίστης μίλησε ο Μητροπολίτης

Για το θαύμα της πίστης μίλησε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής στην Ζαγορά.

Με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έννοια της πίστεως στην ζωή μας και κάλεσε τους πιστούς, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να έχουν ακλόνητη την εμπιστοσύνη τους στον Θεάνθρωπο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ιγνάτιος και σε τρία σημεία που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις, για να θαυματουργήσει η πίστη του ανθρώπου και να δεχθεί την χάρη του Θεού: «Το πρώτο, ο Χριστός είναι εδώ, η Εκκλησία είναι ο Χριστός. Το δεύτερο, η μετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας. Το τρίτο, είναι ο λόγος Του. Αυτός ο λόγος που εκφράζεται στο Ευαγγέλιο».

Πάνδημη, όμως, ήταν και η συμμετοχή και η παρουσία των πιστών, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής Βόλου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημασία της συμμετοχής στην εκκλησιαστική κοινότητα: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχουμε εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί είναι συνείδηση ότι ανήκουμε στην Εκκλησία του Χριστού. Αυτή την Εκκλησία όλοι μαζί την συγκροτούμε, κλήρος και λαός. Όσο κι αν οι αιρετικοί την διέσπασαν, εντούτοις παραμείναμε εμείς και μάλιστα, εμείς οι Ορθόδοξοι και Έλληνες, που έχοντας αυτήν την ενοποιό δύναμη, κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε τις πιο δύσκολες καταστάσεις».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου