ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποίηση των Βολιωτών ζητά το Ξεκίνημα

κινητοποίηση-των-βολιωτών-ζητά-το-ξεκ-381249

Για να μην πάει ούτε ένα ευρώ στην ΕΡΓΗΛ για έργο που δεν υλοποίησε – Αντιδρά στην απόφαση του Αρείου Πάγου

Σε κινητοποίηση για την υπεράσπιση της ΔΕΥΑΜΒ, καλεί το Ξεκίνημα τους πολίτες του Βόλου, μετά την απόφαση – «πρόκληση» όπως χαρακτηρίζεται του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ.

Σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Νίκος Κανελλής, η τοπική σύμβουλος Βόλου, Μαριάνθη Κυπρίδου και μέλη της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης «ΞΕΚΙΝΗΜΑ» και της «Συμμαχίας για το Νερό», αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για το θέμα της ΕΡΓΗΛ συνιστά μια πολύ αρνητική εξέλιξη για τη ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή για τους πολίτες του Βόλου.

Με την απόφασή του ο Άρειος Πάγος δίνει νέα όπλα στην ιδιωτική κατασκευαστική εταιρία ΕΡΓΗΛ, η οποία ως γνωστόν προσπαθεί να αποσπάσει πολλά εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΥΕΑΜΒ, δηλαδή από τις τσέπες των πολιτών του Βόλου!

Τι κι αν τα πορίσματα και οι πραγματογνωμοσύνες των αρμόδιων φορέων έδειξαν ότι η ΕΡΓΗΛ δεν εκτέλεσε τις επιπλέον εργασίες για τις οποίες θέλει να αποζημιωθεί; Τι κι αν τα ίδια πορίσματα λένε ότι δεν εκτέλεσε ούτε καν όλες τις προβλεπόμενες εργασίες και ότι εισέπραξε αναίτια 6εκ επιπλέον ευρώ; Τι κι αν μια δικαίωση της ΕΡΓΗΛ σημαίνει ότι οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν χωρίς κανένα λόγο πολλά εκατομμύρια και η ΔΕΥΑΜΒ να αντιμετωπίσει οξύτατο οικονομικό πρόβλημα; Φαίνεται ότι αυτά δεν μετράνε για τα δικαστήρια. Φαίνεται ότι το μόνο που μετράει είναι το συμφέρον του κεφαλαίου».

Στην ίδια ανακοίνωση εξαπολύουν επίθεση κατά της δημοτικής αρχής ότι «πουλάει τσαμπουκά σε όσους διαφωνούν μαζί της και σε όσους αγωνίζονται για το νερό, αλλά επί της ουσίας κρατάει την πόλη στην άγνοια και σε καμία περίπτωση δεν συγκρούεται πραγματικά με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Άλλωστε, δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από τότε που ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης δήλωνε δημόσια ότι θα παραδώσει τον Βιολογικό Καθαρισμό σε ιδιωτική εταιρία».

Γίνεται λόγος για απόπειρα εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης και καλούνται οι Βολιώτες σε μαζική και οργανωμένη λαϊκή κινητοποίηση για:

· Να μην πάει ούτε ένα ευρώ για ανύπαρκτα έργα στην ΕΡΓΗΛ. Να επιστραφούν άμεσα από την ΕΡΓΗΛ τα χρήματα που αναίτια εισέπραξε από τις τσέπες μας.

· Να πάψουν τα δημόσια έργα να είναι πεδίο κερδοσκοπίας για τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες.

· Προϋπόθεση είναι να γίνουν προσλήψεις του απαραίτητου εργατικού και επιστημονικού δυναμικού που υπάρχει, αλλά λιμνάζει μέσα στην ανεργία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου