ΤΟΠΙΚΑ

Ζέστη και διακοπές προκαλούν… αιμορραγία

ζέστη-και-διακοπές-προκαλούν-αιμορρ-381318

Λιγοστοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου για εθελοντική αιμοδοσία

Αιμορραγία… στην τράπεζα αίματος του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου. Την ίδια ώρα που οι ανάγκες σε αίμα αυξάνονται, όπως κάθε καλοκαίρι, ο αριθμός των εθελοντικών αιμοδοσιών μειώνεται, λόγω… ζέστης και καλοκαιρινών διακοπών.

Η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Βόλου που βρέθηκε προχθές το βράδυ στην Κάτω Γατζέα και χθες από το πρωί, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στο Βόλο, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει παρά ελάχιστα πάνω από δέκα φιάλες αίματος.

Στο Βόλο, αρκετοί ήταν εκείνοι που έδειξαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, μετρημένοι στα δάχτυλα, όσοι τελικώς κρίθηκαν κατάλληλοι για να δώσουν.

«Δεν πάει καλά το καλοκαίρι. Την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και στις γιορτές, ο αριθμός των εθελοντών μειώνεται δραματικά, οι ανάγκες όμως παραμένουν και αυξάνονται. Δεν είναι μόνο τα μεταγγιζόμενα άτομα με μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς και χρόνια πάσχοντες. Το καλοκαίρι λόγω της αύξησης των επισκεπτών, αυξάνεται και ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων κι άρα οι ανάγκες σε αίμα. Το αίμα είναι αγαθό», ανέφερε η γιατρός της κινητής μονάδας, Εύα Κουτσιμπάνα.

Σημειώνεται ότι η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των πολιτών, διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες, κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα.

Το τμήμα αιμοδοσίας λειτουργεί καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 5:30 έως και τις 8 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου