ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι διευθυντές στο 66% των σχολείων

νέοι-διευθυντές-στο-66-των-σχολείων-381357

Από τους 74, οι 21 αναλαμβάνουν για πρώτη φορά θέση διευθυντή στη δευτεροβάθμια – «Ορφανό» το ΕΠΑΛ Σκοπέλου

Αλλαγή σκυτάλης στην διεύθυνση των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ποσοστό 66%. Από το σύνολο των 74 σχολικών μονάδων, στις 49 τα πρόσωπα των διευθυντών αλλάζουν. Η διαδικασία τοποθέτησης διευθυντών ολοκληρώθηκε χθες από το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας και σήμερα θα ανακοινωθεί ο πίνακας των τοποθετήσεων.

Ο πίνακας θα πρέπει να επικυρωθεί από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου και την ερχόμενη Τρίτη, οι νέοι διευθυντές, καλούνται να αναλάβουν καθήκοντα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί. Στις 11:30 το πρωί εξάλλου, θα έχουν την πρώτη σύσκεψη με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη.

Με το νέο σύστημα επιλογής διευθυντών των σχολικών μονάδων, επιτυγχάνεται ανανέωση στην πλειοψηφία τους, στο 66%, σε αντίθεση με το παλιό σύστημα της ψηφοφορίας από τους συλλόγους διδασκόντων, που είχε ως αποτέλεσμα στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι διευθυντές να παραμείνουν οι ίδιοι.

Μάλιστα οι 27 από τους διευθυντές που θα αναλάβουν καθήκοντα θα είναι νέα πρόσωπα, εκ των οποίων οι 21 θα βρεθούν σε θέση διευθυντή για πρώτη φορά.

Οι περισσότερες αλλαγές διευθυντών εντοπίζονται σε σχολεία του Βόλου και του Αλμυρού και μάλιστα σε Γυμνάσια, ενώ η κατάσταση παραμένει η ίδια στο μεγαλύτερο μέρος των σχολείων στο Πήλιο.

«Ορφανό» το ΕΠΑΛ Σκοπέλου

Το μόνο σχολείο, που προς το παρόν μένει χωρίς διευθυντή, είναι το ΕΠΑΛ Σκοπέλου.

Κανείς από τους υποψηφίους δεν δήλωσε το συγκεκριμένο σχολείο κι έτσι η θέση του διευθυντή μένει κενή.

Η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης, προβλέπει νέα προκήρυξη για όσους βρίσκονται στον πίνακα και δεν έχουν τοποθετηθεί.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου