ΤΟΠΙΚΑ

Επεκτείνεται η Β’ Παθολογική του Νοσοκομείου Βόλου

επεκτείνεται-η-β-παθολογική-του-νοσο-381806

Ο χώρος που τώρα στεγάζεται η ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, θα στεγάσει την επέκταση της Β Παθολογικής, μετά την μεταφορά της ψυχιατρικής στην ανακαινισμένη πτέρυγα του παλιού νοσοκομείου που ανακατασκευάστηκε μέσω του προγράμματος “Ψυχαργώ”. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός. Εκτίμησε δε ότι η ανακαίνιση του χώρου και η συμπλήρωσή του με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή θα γίνει με ίδιους πόρους του Νοσοκομείου και θα είναι έτοιμη μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017.

Ο κ. Δραμητινός ανέφερε ότι η μετεγκατάσταση της ψυχιατρικής στη νέα πτέρυγα θα γίνει μόλις αναλάβει καθήκοντα ο μόνιμος ψυχίατρος που αναμένεται μέσα στον Αύγουστο και ο χώρος θα ανακαινιστεί για να στεγάσει την επέκταση της Β΄Παθολογικής. “Οι προηγούμενες διοικήσεις σχεδίασαν μία κλινική με 31 κρεβάτια, όταν οι ανάγκες είναι πολλαπλές, με αποτέλεσμα ενώ ο χώρος ήταν πολύ καλός, να στοιβάζονται ασθενείς σε ράντζα καθώς τα κρεβάτια δεν επαρκούσαν. Με την χρήση των τωρινών χώρων της Ψυχιατρικής εκτιμώ ότι θα πετύχουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των κρεβατιών σε 41 ή 45. Οι χώροι είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και εκτιμώ ότι με ίδιους πόρους θα καταφέρουμε να τους εξοπλίσουμε κατάλληλα ώστε φέτος το χειμώνα να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα”.

Μέσα στον Αύγουστο η πρόσληψη των 9 φυλάκων
Στο μεταξύ σε δέκα ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη εννέα φυλάκων για το Νοσοκομείο Βόλου. Μετά την κατάρτιση των πινάκων από επιτροπή που συστάθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, οι πίνακες θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ. Οι εννέα φύλακες θα υπογράψουν σύμβαση για απασχόληση δύο ετών. “Μπορεί να μην προσλαμβάνονται με σύμβαση αορίστου χρόνου, όμως θα έχουν αξιοπρεπείς μισθούς και ασφάλιση και καλύτερες φυσικά συνθήκες εργασίας από αυτές που τους εξασφάλιζε ο εργολάβος. Υπενθυμίζω ότι ήδη έχουν βγει οι εργαλάβοι από τη σίτιση και σε λίγο και από την καθαριότητα”, επισήμανε ο κ. Δραμητινός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου