ΤΟΠΙΚΑ

Οι προτάσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας- Κεντρικής Ελλάδος για τα λατομεία

οι-προτάσεις-του-συνδέσμου-βιομηχανι-381922

Προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που διέπει το σχέδιο νόμου που αφορά στην «έρευνα και εκμετάλλευση λατομικών ορυκτών και άλλες διατάξεις» κατέθεσε υπόψη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Ειδικότερα ο Σύνδεσμος προτείνει μεταξύ άλλων να δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες λατομείων, για απευθείας και άνευ δημοπρασίας εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης των λατομείων σε αστικούς συνεταιρισμούς των οποίων τα μέλη είναι μόνιμοι κάτοικοι των ΟΤΑ.

Επίσης προτείνεται, για την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης περιβαλλοντικής αδειοδότησης, η συγκρότηση ανά νομό επιτροπής η οποία θα έχει και την ευθύνη της περιβαλλοντικής αδειοδότησης σε διάστημα εντός τριών μηνών. Πρόεδρος της Επιτροπής προτείνεται να είναι ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τέλος ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος προτείνει στις μεταβατικές διατάξεις του νομοσχεδίου να συμπεριληφθεί διάταξη, η οποία θα προβλέπει ότι οι μισθώσεις λατομείων μαρμάρου ή σχιστολιθικών πλακών που λειτουργούσαν ή λειτουργούν με τις διαδικασίες του άρθρου 28 του Ν. 669/77 εξακολουθούν να λειτουργούν μέχρι τη συμπλήρωση του χρόνου μίσθωσης (όχι πέραν των 70 ετών από την αρχική μίσθωση).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου