ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Η Ζ. Μακρή
Η Ζ. Μακρή κατέθεσε την παρακάτω αναφορά υπέρ του αιτήματος, το οποίο έθεσε το Τοπικό Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Κροκίου του Δήμου Αλμυρού Μαγνησίας, όσον αφορά στην ανέγερση νέου, σύγχρονου Δημοτικού Σχολείου.
«Παρά το γεγονός ότι το Δημοτικό Σχολείο Κροκίου εδώ κι οχτώ χρόνια έχει αναβαθμισθεί σε τριθέσιο, εντούτοις εξακολουθεί να μην υπάρχει η κατάλληλη κτιριακή υποδομή. Επειδή το Σχολείο αποτελείται μόνο από δύο αίθουσες, οι μεγαλύτεροι μαθητές της πέμπτης και έκτης Δημοτικού είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε αίθουσα του πρώην Κοινοτικού καταστήματος Κροκίου, το οποίο απέχει περίπου 50 μέτρα από το σχολείο. Προκειμένου όμως να φθάσουν οι μαθητές από το σχολείο στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Κροκίου και να κάνουν μάθημα, χρειάζεται να διασχίσουν τον πλέον κεντρικό δρόμο του Κροκίου και να εκτεθούν στον κίνδυνο να παρασυρθούν από διερχόμενα οχήματα. Κατά την ώρα του διαλείμματος οι ως άνω μαθητές οι οποίοι πρέπει να προαυλισθούν στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου, οπότε πρέπει εκ νέου να διασχίσουν τον δρόμο και να εκτεθούν και πάλι στον ίδιο κίνδυνο.
Περαιτέρω το ίδιο το κτίριο του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Κροκίου είναι το πλέον ακατάλληλο για διδασκαλία, καθώς δεν εξαερίζεται επαρκώς. Άλλωστε και το ίδιο το υπάρχον σχολείο είναι πλέον ανεπαρκές και ακατάλληλο για διδασκαλία, καθώς χρονολογείται από το 1955!
Το Τοπικό Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Κροκίου επιθυμεί την ανέγερση νέου και σύγχρονου Δημοτικού Σχολείου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών, καθώς οι ως άνω συνθήκες διδασκαλίας, εν έτει 2007, θεωρούνται απαράδεκτες και η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί ως έχει. Μάλιστα, ελήφθη η υπ’ αριθμόν 2/2007 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Κροκίου, με την οποία προτάθηκε στον Δήμο Αλμυρού το ζήτημα.
Θεωρούμε λογικό και δίκαιο το αίτημα που διατύπωσε το Τοπικό Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Κροκίου, όσον αφορά στην ανέγερση νέου, σύγχρονου Δημοτικού Σχολείου».

Η Ρ. Ζήση
Απαντώντας ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδης, στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση, σχετικά με την ένταξη των μικρών ξενοδοχειακών μονάδων του νομού Μαγνησίας στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ, τονίζει ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για τη φετινή περίοδο, αλλά θα ληφθεί υπόψη κατά τον καθορισμό των όρων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για το επόμενο έτος 2008.

Ο Ν. Γκατζής
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την αποζημίωση κτηνοτρόφων που έπαθαν ζημιά λόγω της απαγόρευσης ελεύθερης βοσκής στην περιοχή από τη Χαλυβουργία Βελεστίνου.
Η ερώτηση του κ. Γκατζή έχει ως εξής:
«Σε έρευνα που διενεργήθηκε γύρω από την περιοχή της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας στη Β΄ ΒΙΠΕ στο Δήμο Φερών από τον «Δημόκριτο» και το Εργαστήριο των Βρυξελλών, αλλά και το εξειδικευμένο Εργαστήριο Ελέγχου Κυκλοφορίας Ζωοτροφών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντοπίστηκε – σε απόσταση 500 μ. Γύρω από τη Χαλυβουργία Βελεστίνου – μόλυβδος κατά 57 mg/kg ζωοτροφής, όταν το όριο είναι 30 mg/kg.
Ο έλεγχος δε διοξινών και πολυχλωριωμένων δυφαινιλίων εντόπισε διοξίνες σε ποσότητα 3,288 ngr/kg ζωοτροφής όταν το ανώτερο όριο είναι 0,75 ngr/kg και πολυχλωριωμένες δυφαινίλες σε ποσότητα 4,9 ngr/kg ζωοτροφής όταν το όριο είναι 1,25 ngr/kg.
Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα των αναλύσεων με απόφαση του Νομάρχη Μαγνησίας απαγορεύτηκε η ελεύθερη βοσκή των ζώων σε απόσταση 1.500 μ. Από τη Χαλυβουργία Θεσσαλίας. Ο περιορισμός των ζώων σε ποιμνιοστάσια (σταβλικές εγκαταστάσεις). Η διατροφή τους με ζωοτροφές που δεν προέρχονται από την ελεγχθείσα περιοχή και η μεταφορά των ζώων σε άλλες περιοχές για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί. Τέλος προβλέπεται η απαγόρευση της σφαγής των ζώων των ποιμνιοστασίων της γύρω παραπάνω περιοχής, καθώς και η απαγόρευση διάθεσης για κατανάλωση του παραγόμενου γάλακτος ή για παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.
Το μόνο που δεν προβλέπεται έως τώρα από την πλευρά της κυβέρνησης είναι η αποζημίωση των κτηνοτρόφων της συγκεκριμένης περιοχής τόσο για την τροφή των ζώων, όσο και για την απώλεια του εισοδήματός τους από την απαγόρευση κατανάλωσης των προϊόντων (κρέας, γάλα, γαλακτοκομικά) που ορθώς έγινε για την προστασία των καταναλωτών.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για την οικονομική ενίσχυση, ώστε να αναπληρωθεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων που από τις παραπάνω απαγορεύσεις χάνουν τελείως το εισόδημά τους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου