ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένες ανάγκες σε φιάλες αίματος

αυξημένες-ανάγκες-σε-φιάλες-αίματος-382346

Εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση των ψυγείων του Αχιλλοπούλειου

Αυξημένες ανάγκες σε αίμα καταγράφονται αυτή την περίοδο, όπως άλλωστε κάθε καλοκαίρι στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου. Προς το παρών οι ανάγκες καλύπτονται, κρίνεται όμως αναγκαία η ενεργοποίηση πολιτών στην προσφορά αίματος, προκειμένου να μη λείψει από κανέναν.

Σύμφωνα με τη γιατρό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Αχιλλοπούλειου, κ. Στέλλα Μπέργιου, μέχρι στιγμής στα ψυγεία του νοσοκομείου δεν υπάρχει έλλειψη αίματος. Ωστόσο, κάθε καλοκαίρι, λόγω της αύξησης του πληθυσμού από τουρίστες και επισκέπτες, και της αύξησης του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων, οι ανάγκες σε αίμα διπλασιάζονται.

Παράλληλα, το καλοκαίρι, η ζέστη και οι θερινές διακοπές, έχουν ως αποτέλεσμα να μειώνεται η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών.

Στο Αχιλλοπούλειο, κάρτες αιμοδότη έχουν 16.070 άτομα, κάθε χρόνο όμως γίνονται κατά μέσο όρο 10.000 αιμοληψίες, εκτός των αιμοληψιών που γίνονται για λογαριασμό συλλόγων για την ενίσχυση της δικής τους τράπεζας αίματος.

Το Τμήμα Αιμοδοσίας λειτουργεί καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 5:30 έως και τις 8μ.μ. και το Σάββατο από τις 9π.μ. έως τη 1μ.μ.

Εθελοντική αιμοδοσία

Στο πλαίσιο της ενίσχυσής της, η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Βόλου, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.

Κινητή μονάδα αιμοληψίας θα βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου, από τις 9 τα πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
«Η “ευαισθησία” σας είναι πηγή ζωής και η “αιμοδοσία” αγάπη προς αυτή», αναφέρεται στο κάλεσμα που απευθύνεται στους δημότες.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου