ΤΟΠΙΚΑ

Διασφαλίστηκε ο στεφανιογράφος για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο

διασφαλίστηκε-ο-στεφανιογράφος-για-τ-382408

Εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας – Σύσκεψη των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Οικονομίας

Διασφαλίζεται η προμήθεια στεφανιογράφου για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, με την ένταξή του στο ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Το παραπάνω έγινε γνωστό στον απόηχο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης υπό τον αναπληρωτή υπουργό κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, με τη συμμετοχή της υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου, των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και κ. Μάκη Μπαλλή καθώς και του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίου Δραμητινού.

Η προμήθεια του στεφανιογράφου, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 700.000 ευρώ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί με ένταξή της στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, ύστερα από αναμόρφωση του σχετικού προγράμματος. Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας.

Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε επίσης η ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου με ανάλογο τρόπο να υλοποιηθεί και το τελευταίο έργο που απομένει για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού ΕΣΠΑ του Νοσοκομείου Βόλου, και το οποίο αφορά στον εξοπλισμό ΜΕΘ και χειρουργείου, προϋπολογιζόμενου κόστους 300.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η προμήθεια στεφανιογράφου στην καρδιολογική κλινική του Αχιλλοπούλειου Γ.Ν. Βόλου αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο της Διοίκησης της Μονάδας Υγείας της περιοχής όσο και του πληθυσμού του νομού. Μέχρι και σήμερα, οι καρδιοπαθείς της Μαγνησίας μετακινούνται στη Λάρισα ή ακόμη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υποβληθούν σε μια εξέταση καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της ασθένειάς τους, και υποβάλλονται σε σωματική ταλαιπωρία και περισσότερα έξοδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου