ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιαφέρουσες καλοκαιρινές δράσεις από το Άξιον εστί

ενδιαφέρουσες-καλοκαιρινές-δράσεις-383470

Για παιδιά και γονείς στον χώρο εκπαίδευσης και πολιτισμού

Το φετινό καλοκαίρι θα παραμείνει σίγουρα ανεξίτηλο στις μνήμες των παιδιών που παρακολούθησαν το πρόγραμμα του ΚΔΑΠ Άξιον εστί, με δραστηριότητες μοναδικές, πρωτότυπες, διαφορετικές, αντικείμενα ξεχωριστά και πολυσήμαντα…

H παιδαγωγική ομάδα του «Άξιον εστί» θα ευχηθεί καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε γονείς και παιδιά μέσα από μία αντίστοιχη διαδρομή, όπου οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κομμάτι της δράσης των παιδιών τους και τα παιδιά θα κάνουν μία ανασκόπηση και θα παρουσιάσουν τα όσα βίωσαν, αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν Flying Fox στο ρέμα της Άλλης Μεριάς Βόλου. Παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία του Flying Fox, με τη βοήθεια των Εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου. Ένα άθλημα συναρπαστικό και ιδιαίτερο. Τώρα μπορεί ο καθένας αισθανθεί για λίγο μυστικός πράκτορας, με ασφάλεια χωρίς τους «κακούς» να τον κυνηγάνε. Θα πρέπει όλοι να φορούν κλειστά παπούτσια. Ώρες δράσης: Αποκλειστικά για τα παιδιά: 11.00-14.00, για γονείς και παιδιά: 18.00-20.00.

Βιωματικό εργαστήρι Φυσικής Δόμησης. Όλο το καλοκαίρι τα παιδιά ασχολήθηκαν με τη Φυσική Δόμηση, με την εποπτεία του αρχιτέκτονα και διδάσκοντα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Φιλιππιτζή.Είναι λοιπόν η ώρα να γνωρίσουν και οι γονείς τι ακριβώς συνέβαινε όλον αυτό τον καιρό.Ανοιχτό εργαστήρι, σε συνεργασία με τον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ,στον ξενώνα Στάμου Στούρνα στην Άλλη Μεριά Πηλίου. «Για να βιώσετε με τον καλύτερο τρόπο τη δράση, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας παντόφλες», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.Ώρες δράσης: 19.00-21.00.

Παρουσιάσεις των δράσεων στις αίθουσες του Άξιον εστί. Ένα μικρό δείγμα του τι δημιούργησαν τα παιδιά στη διάρκεια του καλοκαιρινού προγράμματος,φωτογραφικό υλικό, βίντεο με τις εμπειρίες τους, αποτελέσματα των προγραμμάτων και των ενασχολήσεών τους, θα βρίσκονται στις αίθουσες του πολυχώρου Άξιον εστί και θα περιμένουν το κοινό να τα συναντήσουν. Ώρες δράσης: 18.00-21.00.

Συναυλία από τα παιδιά και παράσταση Καραγκιόζη. Με περισσή αγάπη και χαρά, τα παιδιά θα ταξιδέψουν το κοινό μέσα από μία ξεχωριστή συναυλία, με τραγούδια που έχουν μέσα τους θαλάσσια ρεύματα και καλοκαιρινή αύρα.Ορχήστρα και χορωδία θα ενωθούν για να μας παρασύρουν με τις μελωδίες τους. Τραγούδια ελληνικά και όχι μόνο. Μουσική σύγχρονη αλλά και παραδοσιακή, με πολύ χορό και ζωντάνια. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος από τα παιδιά, σαν ένα τελευταίο δώρο για το υπέροχο καλοκαίρι που μας χάρισαν, θα παρακολουθήσουμε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Νταντά» από τον καραγκιοζοπαίχτη Πάνο Φιλιππίδη, ως κορύφωση και του ανάλογου πρότζεκτ με το οποίο ασχολήθηκαν τα παιδιά. Ώρες δράσης: 21.00-23.00. Το «Αξιον Εστί» βρίσκεται στην οδό Προφήτη Ηλία 12, Άλλη Μεριά, τηλέφωνο 2421027767. Είσοδος ελεύθερη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου