ΤΟΠΙΚΑ

Τραγική αυλαία στις έρευνες για τον 82χρονο αγνοούμενο στις Μηλιές

τραγική-αυλαία-στις-έρευνες-για-τον-82χρ-384382

Με τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία των ερευνών στις Μηλιές για τον 82χρονο Δημήτρη Κοντογιάννη, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιουλίου. Δεκαεννέα ημέρες μετά, η σορός του εντοπίστηκε σε δύσβατο σημείο δίπλα από μονοπάτι, κοντά στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου εν Αθω. Ηταν ανάμεσα σε δύο δέντρα, κάτω από πυκνή βλάστηση και σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Την εντόπισαν τρία μέλη του Συλλόγου Δρομέων Βόλου που δεν είχαν σταματήσει να αναζητούν τον 82χρονο. Τραγική ειρωνεία: από το συγκεκριμένο σημείο είχαν περάσει πολλές φορές, αλλά κανείς δεν είχε καταφέρει να τον εντοπίσει ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η έντονη δυσοσμία που αναδύονταν από τη συγκεκριμένη περιοχή, οδήγησε τρία μέλη του Συλλόγου Δρομέων Βόλου, στη σορό του 82χρονου. Οι Βασίλης Χαλκιάς, Γιώργος Λάσκος, Παύλος Ψευτογιάννης, παρότι είχαν περάσει 19 ολόκληρες ημέρες από την εξαφάνιση του 82χρονου, συνέχιζαν καθημερινά τις έρευνες στην περιοχή σε αναζήτηση του 82χρονου.

Χθες το πρωί, κατάφεραν τελικώς να εντοπίσουν τη σορό του. Βρέθηκε σε απόσταση 180 μέτρων από το ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου εν Αθω, ανάμεσα στις Μηλιές και τη Βυζίτσα.

Σύμφωνα με συγχωριανούς του, ο Δημήτρης Κοντογιάννης, πήγαινε κάθε χρόνο τέτοια μέρα, στις 4 Ιουλίου, στο ξωκκλήσι που πανηγύριζε. Μολονότι υπάρχει δρόμος, ο ίδιος επέλεγε ένα μονοπάτι.

Δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, είχε πολύ καλή φυσική κατάσταση, αφού για πολλά χρόνια ήταν δρομέας, ενώ επίσης συμμετείχε ανελλιπώς στις δραστηριότητες των περιπατητικών συλλόγων της περιοχής, καθώς του άρεσε η πεζοπορία.

Κάτοικοι του χωριού εκτιμούν ότι ο 82χρονος μάλλον χάθηκε κατά τη διάρκεια της διαδρομής και βγήκε σε δύσβατο σημείο. Εκτιμάται ότι γλίστρησε και έπεσε.

Μόλις εντοπίστηκε από τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου, ενημερώθηκε το Α.Τ. Μηλεών και η Πυροσβεστική. Αμεσα στο σημείο έσπευσαν και μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου. Σύμφωνα με το μέλος της Λέσχης, Βασίλη Ηλιόπουλο, το μονοπάτι ήταν δύσβατο και πυκνόφυτο και στα τελευταία 50 μέτρα χρειάστηκε αλυσοπρίονο για να κόψουν την πυκνή βλάστηση.

Η νεκροψία – νεκροτομή θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του 82χρονου.

«Ρουμάνι»

Οι ντόπιοι αποκαλούν την περιοχή «ρουμάνι», που σημαίνει άγιο δάσος. Αυτός ήταν και ο λόγος που η σορός του 82χρονου δεν μπορούσε να εντοπιστεί, «θαμμένη» κάτω από την πυκνή βλάστηση.

Από την πρώτη ώρα που δηλώθηκε από τον αδερφό του η εξαφάνισή του, στήθηκε επιχείρηση από ΕΜΑΚ, εθελοντές και κατοίκους της περιοχής.

Μολονότι από το συγκεκριμένο σημείο είχαν ξαναπεράσει, δεν είχαν καταφέρει να τον εντοπίσουν.

Ο ΣΔΥ Βόλου

Σε ανακοίνωσή του στο Facebook, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, ανέφερε τα εξής:

«Μετά από 20 ημέρες ερευνών, οι προσπάθειες οδήγησαν στον εντοπισμό του Δημήτρη Κοντογιάννη, που δυστυχώς βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί.
Η σορός του εντοπίστηκε σε απόσταση 180 μέτρων από το εκκλησάκι όπου θα πήγαινε στις 4 Ιουλίου, σε δυσδιάκριτο σημείο, και γι’αυτό δεν είχε εντοπιστεί, παρότι από εκεί κοντά περνούσαν καθημερινά όσοι έψαχναν.
Τη σορό εντόπισαν τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου Βασίλης Χαλκιάς, Γιώργος Λάσκος, Παύλος Ψευτογιάννης που καθημερινά και περισσότερο από όλους πήγαιναν από τον Βόλο στις Μηλιές και ερευνούσαν.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Δημήτρη Κοντογιάννη».

Η κηδεία του άτυχου Δημητρίου Κοντογιάννη, θα γίνει σήμερα Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μηλεών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου