ΤΟΠΙΚΑ

Λαοθάλασσα στο μνημόσυνο του π. Αντωνίου Ζούπη

λαοθάλασσα-στο-μνημόσυνο-του-π-αντωνί-385070

Τελέστηκε χθες το πρωί σε κλίμα συγκίνησης στη Μονή Ταξιαρχών Πηλίου

Έξι μητροπολίτες, δεκάδες κληρικοί από διάφορά μέρη της Ελλάδας, αντιπροσωπείες Μονών από την Ελλάδα, το εξωτερικό και το Άγιον Όρος και χιλιάδες ευλαβών προσκυνητών κατέκλυσαν χθες την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, ενώνοντας τις προσευχές τους για την ανάπαυση τη ψυχής του αοιδίμου Πρωτ. Αντωνίου Ζούπη, νέου Κτήτορος και Γέροντος της Μονής και πνευματικού τους πατέρα, με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από την εκδημία του.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συμπροσευχομένου του Σεβ. Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, ενώ το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Σεβ. κ. Δανιήλ, ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να δοξάζουμε τον Χριστό, ο οποίος στις μέρες μας έδωσε έναν τέτοιο καλό ποιμένα και εργάτη στην Αγία μας Εκκλησία, για να στηρίξει ψυχές, εργαζόμενος για το Ευαγγέλιο».

Στη συνέχεια, σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, τελέστηκε το ιερό μνημόσυνο, στο τέλος του οποίου ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι η πνευματική σπορά του π. Αντωνίου «είναι φανερή στο πλήθος που κατακλύζει σήμερα το Μοναστήρι».

Κατόπιν παρατέθηκε μοναστηριακή τράπεζα, στη διάρκεια της οποίας η Ηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Νικοδήμη, εξέφρασε τα ανάμεικτα συναισθήματα της Αδελφότητας, βαθιάς λύπης για την απώλεια του Γέροντά της, αλλά και μεγάλης χαράς για την βεβαιότητας της αναπαύσεώς του στη Βασιλεία του Θεού. Αναφέρθηκε στις πνευματικές παρακαταθήκες που άφησε ο Γέροντας στις αδελφές, σύμφωνα με τις οποίες θα συνεχίσουν τη μοναστική τους πορεία, ενώ δεν παρέλειψε από καρδιάς να ευχαριστήσει την πρεσβυτέρα Καλλιόπη Ζούπη, την κόρη και την οικογένεια του αοιδίμου Γέροντα, γιατί ουδέποτε μπήκαν εμπόδιο στο πνευματικό του έργο, κυρίως δε στην ολόθυμη αφοσίωσή του στην καθοδήγηση της Αδελφότητας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου