ΤΟΠΙΚΑ

Θυμήθηκαν τα παλιά

θυμήθηκαν-τα-παλιά-385150

Σχολικές μνήμες παιδικών χρόνων ζωντάνεψαν στη συνάντηση που πραγματοποίησαν παλιοί απόφοιτοι του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στο «Παράλιο» του Αναύρου. Οι παλιοί απόφοιτοι διαφόρων ετών, από το 1972 μέχρι το 1981, κάθισαν γύρω από το ίδιο τραπέζι προχθές το βράδυ και θυμήθηκαν τα παλιά, τις σχολικές αίθουσες, τους δασκάλους που τους έμαθαν τα πρώτα γράμματα, τα παιχνίδια στην αυλή, τις στιγμές ανεμελιάς, τον γνώριμο ήχο του κουδουνιού.

Στην προχθεσινή συνεστίαση συμμετείχαν οι: Θανάσης Τοπαγεωργίου, Αθηνά Μήτσιου, Θανάσης Μωραΐτης, Κατερίνα Φασουλίδου, Ευανθία Πανάγου, Ελένη Πλαγερά, Βάλια Καραθανάση, Μαρία Συμπόνη, Ακης Ζαμανούδης, Σοφία Χρυσοχού, Δημήτρης Αντωνόπουλος, Βιολέττα Μακρυγιάννη, Γιάννης Γκλάβατος, Αχιλλέας Γκλάβατος, Αθανασία Χατζημανώλη και ο εικαστικός Κώστας Μάιπας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Γιάννης Γκλάβατος ανέφερε ότι ήταν η δεύτερη συνεστίαση των παλιών αποφοίτων, μετά την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια που προηγήθηκε τον Σεπτέμβριο της προηγούμενης χρονιάς. «Άρεσε σε όλους η πρωτοβουλία, ενώσαμε τις μνήμες από τα άδολα χρόνια του δημοτικού και από δω και πέρα θα κάνουμε πιο συχνές συναντήσεις, καλώντας όλους τους φίλους μας, όλους τους παλιούς απόφοιτους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου να παραβρεθούν. Έχουμε πολλά κοινά να πούμε και να θυμηθούμε» τόνισε ο ίδιος.

Το συναίσθημα που κυριάρχησε στην προχθεσινή βραδιά ήταν η νοσταλγία για το παρελθόν, οι κοινές μνήμες από το δημοτικό, οι στιγμές που μοιράστηκαν οι παλιοί συμμαθητές, οι οποίοι διαπρέπουν σήμερα σε όλους τους τομείς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όσοι ζουν στο εξωτερικό, εξάλλου, ή σε άλλες πόλεις και δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθούν, έστειλαν τις ευχές τους στους συνδαιτυμόνες με τη βοήθεια της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, με την υπόσχεση της συμμετοχής σε επόμενη διοργάνωση.

Η συνάντηση των παλιών συμμαθητών έκλεισε με πάστα φούρνου και παγωτό μόκα στα τραπεζάκια της «Μινέρβας», ατέλειωτες συζητήσεις και πολλά χαμόγελα. Αξίζει, τέλος, να καταγραφεί η πρόθεση του Βολιώτη ζωγράφου Κώστα Μάιπα που ζει στη Θεσσαλονίκη, να αποτυπώσει με το χρωστήρα του τα πρόσωπα των παλιών αποφοίτων σε επόμενη συνάντηση, που θα έχει μαζικό χαρακτήρα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αποτύπωσε στιγμιότυπα της παραπάνω επιτυχημένης βραδιάς, απόφοιτη του ίδιου σχολείου γαρ η γράφουσα, συλλέγοντας χαμόγελα και συναισθήματα, που διατηρούν τη λάμψη της νιότης, σε πείσμα του χρόνου που περνάει.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου