ΤΟΠΙΚΑ

Στο The Voice συγκλόνισε, στον Βόλο …ενόχλησε (vid)

στο-the-voice-συγκλόνισε-στον-βόλο-ενόχλησε-385221

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΜΑΛΛΑ

Ηταν ο άνθρωπος που συγκλόνισε το πανελλήνιο με τη φωνή του, όταν στα 43 του χρόνια θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του και πήρε μέρος στα blind auditions του The Voice 2. Ερμήνευσε το «Θα ’θελα να ‘σουν εδώ» του Αντώνη Βαρδή, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στο κοινό του talent show και κατάφερε να φθάσει μέχρι τον τελικό, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Ο Νεκτάριος Μαλλάς, που γεννήθηκε χωρίς την αίσθηση της όρασης, συγκλονίζει για μία ακόμη φορά το πανελλήνιο με την περιπέτειά του στον Βόλο… Λιμενικοί, μετά από καταγγελία που δέχθηκαν από κατάστημα εστίασης, ζήτησαν από τον Νεκτάριο Μαλλά που τραγουδούσε και έπαιζε μουσική στην παραλία, να απομακρυνθεί, προειδοποιώντας τον ότι αν συνεχίσει θα συλληφθεί. Το τραγούδι του, θεωρήθηκε εγκληματική πράξη που επισύρει τιμωρία!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Βόλος έχει αποτελέσει τις τελευταίες ημέρες σταθμό της αυτόνομης περιοδείας του Νεκτάριου Μαλλά, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του cd. Ταξιδεύει σε όλη τη χώρα μαζί με την οικογένειά του, επιλέγει δημόσια σημεία για να στήσει το αρμόνιο και το μικρόφωνό του, και με τα τραγούδια του συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε αμέσως μετά το The Voice: να ενώσει τον κόσμο με το τραγούδι και να τον κάνει να μη νιώθει ταπεινωμένος και υποτελής. Είναι λόγια του ίδιου, τρεις εβδομάδες αφότου τελείωσε το talent show, και ο ίδιος αρνήθηκε προτάσεις επιχειρηματιών για συναυλίες, προτιμώντας να ψυχαγωγεί δωρεάν τον κόσμο, τραγουδώντας στον πεζόδρομο του Θησείου.

Κάπως έτσι βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Βόλο. Η παραλία της πόλης μάγεψε τον ίδιο και επέλεξε σχεδόν το μέσο της για να στήσει το αρμόνιο και το μικρόφωνο, και να μοιραστεί με τον κόσμο τα τραγούδια του.

Φαίνεται όμως ότι ενόχλησε. Έγινε καταγγελία στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και λιμενικοί ανταποκρίθηκαν άμεσα. Διέκοψαν το τραγούδι του που άκουγαν εκείνη την ώρα αρκετοί Βολιώτες μαγεμένοι από τη φωνή του, και του ζήτησαν να τα μαζέψει και να απομακρυνθεί από το σημείο. Τον ενημέρωσαν ότι η πράξη του διώκεται ποινικά και ότι σε περίπτωση που χρειαζόταν ξανά να επέμβουν, θα τον συλλάμβαναν.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο στον Βόλο και έχει λάβει διαστάσεις μέσω Facebook. Ο ίδιος ο Νεκτάριος Μαλλάς, με βίντεο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μοιράστηκε με τους φίλους του την περιπέτειά του για το… έγκλημα που διέπραξε.

«Είμαι ο Νεκτάριος Μαλλάς που πριν από δύο χρόνια συμμετείχα στον τελικό του The Voice και κατέκτησα την τρίτη θέση, είμαι ο άνθρωπος που όλο τα πανελλήνιο είδε τη δραστηριότητά μου, τη μουσική μου, τα τραγούδια μου. Πιστεύω ότι είδε και την προσωπικότητά μου, το ήθος μου μέσα από το τηλεπαιχνίδι. Ήρθα στον Βόλο μαζί με την οικογένειά μου να παίξω μουσική. Ήρθε όμως το Λιμεναρχείο και μου είπε ότι κάποιο μαγαζί έκανε καταγγελία για την εγκληματική πράξη που διαπράττω παίζοντας μουσική και προωθώντας τη δουλειά μου στον Βόλο και στις άλλες πόλεις, και με ανάγκασαν να φύγω για να μη με συλλάβουν. Είμαι εγκληματίας, κάνω μια πολύ άσχημη πράξη, προσβάλλοντας τον κόσμο, όπως φαίνεται. Είχα σκοπό να μείνω μέχρι αύριο (σ.σ. το Σάββατο). Δεν θα φύγω όμως. Θα μείνω κι άλλες μέρες. Θέλω να καθιερώσω αυτό που κάνω σαν έντιμη και αξιοπρεπή πράξη, κι όχι σαν εγκληματική ενέργεια, όπως θέλουν να την παρουσιάζουν μερικοί. Δεν είμαι ούτε ήρωας ούτε μάγκας. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου, γιατί είμαι μακριά από τηλεοράσεις και ραδιόφωνα. Ούτε ζητιάνος είμαι ούτε θα γίνω ποτέ. Ο κόσμος περνά, ακούει, βλέπει, μπορεί να είναι αδιάφορος, μπορεί να σταματήσει, μπορεί να μου μιλήσει, μπορεί να ρίξει ένα ευρώ, μπορεί να πάρει το cd», είπε στο βίντεο που ανέβασε στο Facebook, κερδίζοντας τη συμπαράσταση πολλών χρηστών, κάποιοι εκ των οποίων έσπευσαν να του ζητήσουν συγνώμη εκ μέρους του Βόλου για την αντιμετώπιση που είχε.

Ο Νεκτάριος Μαλλάς, έφυγε από το σημείο και την επομένη επέστρεψε σε νέο πόστο, κοντά στο «Ηρώο» απέναντι από το κτίριο Παπαστράτου. Συνέχισε να τραγουδά και να μαγεύει με τη φωνή του περαστικούς.

Η περιπέτειά του όμως αφύπνισε πολλούς Βολιώτες μουσικούς κι όχι μόνο, που έσπευσαν να συνδράμουν για να ικανοποιήσουν το αίτημά του: να βρει ένα χώρο να παίζει τη μουσική του, χωρίς να κινδυνεύει να συλληφθεί. Ο χώρος αυτός βρέθηκε, έξω από κατάστημα εστίασης στην παραλία του Βόλου, ανάμεσα στην κεντρική πύλη του λιμανιού και την τράπεζα της Ελλάδας, μετά από αποδοχή του αιτήματος από τον ίδιο τον καταστηματάρχη.

Ο «μουσικός του δρόμου» θα συνεχίσει να τραγουδά σε αυτό το σημείο έως και τέλος Ιουλίου, πριν συνεχίσει την περιοδεία του στην υπόλοιπη χώρα, ελπίζοντας σε περισσότερη… φιλοξενία και λιγότερες περιπέτειες.

Πηγή βίντεο :Youweekly.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου