ΤΟΠΙΚΑ

Δύσκολη η πρόσβαση στην Πλάκα

δύσκολη-η-πρόσβαση-στην-πλάκα-385598

Από τον στενό χωματόδρομο, που είναι γεμάτος λακκούβες και δεν έχει επαρκή φωτισμό

Πρόσβαση μετ’ εμποδίων σε τουριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Πλάκας. Ο δρόμος που οδηγεί από τον Αϊ Γιάννη προς την Πλάκα, θυμίζει περισσότερο… κατσικόδρομο, τον οποίο θα πρέπει να περάσουν με τα οχήματά τους κάτοικοι και επισκέπτες για να φθάσουν μέχρι τον προορισμό τους.

Η Πλάκα του Αϊ Γιάννη, είναι από τις πιο δημοφιλείς περιοχές που επισκέπτονται τουρίστες. Όμως, ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στην περιοχή είναι σχεδόν ακατάλληλος.

Πρόκειται για χωματόδρομο, που σε αρκετά του σημεία δεν είναι στρωμένος, έχει πολλές λακκούβες και μεγάλες πέτρες, με απότομες κλίσεις και στροφές. Είναι μάλιστα στενός και σε περίπτωση που διασταυρωθούν δύο αυτοκίνητα, δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα. Επίσης σε αρκετά σημεία δεν υπάρχει φωτισμός.

Στην περιοχή δραστηριοποιούνται επί χρόνια τουριστικές επιχειρήσεις. Περίπου πέντε επιχειρήσεις με ενοικιαζόμενα δωμάτια, μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα με εστιατόριο και μπαρ, ενώ υπάρχουν και πάρα πολλές ιδιωτικές κατοικίες. «Πώς περιμένουμε να έχουμε τουριστική ανάπτυξη, αν δεν υπάρχουν βασικές υποδομές, όπως δρόμοι;», διαμαρτύρονται επιχειρηματίες της περιοχής, που επί σειρά ετών βρίσκονται στη δύσκολη θέση να δέχονται παράπονα πελατών τους για την κατάσταση του δρόμου.

Φέτος, από τη δημοτική αρχή, έγινε προσπάθεια να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Ασφαλτοστρώθηκε ένα τμήμα του δρόμου στην είσοδό του, σε μήκος 200 περίπου μέτρων από τον Αϊ Γιάννη προς την Πλάκα. Ωστόσο το υπόλοιπο κομμάτι έμεινε ως… είχε.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Σουλδάτο, ήταν δημοτική εργολαβία, αλλά δεν έφθασαν τα χρήματα. «Έπρεπε να δημιουργηθεί και υπόστρωμα το οποίο δεν είχε προβλεφθεί. Μας συνέστησαν να αποκαταστήσουμε το πρώτο κομμάτι, στην είσοδο του δρόμου, που ήταν σε τραγική κατάσταση και ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα δίκυκλα. Δεν εγκαταλείπουμε όμως το έργο. Από τον Σεπτέμβριο θα ολοκληρώσουμε και το υπόλοιπο τμήμα που απομένει», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν οδηγεί μόνο στην Πλάκα. Αν φτιαχτεί σε όλο του το μήκος, βγάζει απευθείας στο Ανήλιο και όπως λένε επαγγελματίες θα συντομεύσει την απόσταση από τον Αϊ Γιάννη προς το Ανήλιο κατά τουλάχιστον 7 χιλιόμετρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου