ΤΟΠΙΚΑ

Στους ρυθμούς του «Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Πηλίου» η Ζαγορά

στους-ρυθμούς-του-διεθνούς-φεστιβάλ-385611

Τον εμπλουτισμό του πολιτιστικού τοπίου στο Πήλιο και την ανάδειξη του πολιτισμού σε συνδυασμό με τον τουρισμό, υποστηρίζει και φέτος ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου ενισχύοντας δράσεις και θεσμούς, όπως το «Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Πηλίου», που ξεκίνησε την Παρασκευή και συνεχίζεται έως τις 29 Ιουλίου στη Ζαγορά.

«Η έναρξη του 18ου Pelion Festival, ενός καταξιωμένου διεθνούς φεστιβάλ Τεχνών και Λόγου, με βασικό πυρήνα την κλασική μουσική που διοργανώνεται αδιάκοπα από το 2000 στη Ζαγορά, βρίσκει τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και πάλι αρωγό αυτής της προσπάθειας να ενισχύσει τον πολιτισμό απέναντι στην κρίση.

Θεωρούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον κατεξοχήν θεσμό που μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια πολιτιστική πολιτική βασισμένη στις τοπικές και τις κοινωνικές ανάγκες, να αξιοποιήσει το καλλιτεχνικό δυναμικό. Να εμπλουτίσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου μας και να συνδέσει την πολιτιστική δημιουργία με την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας», τόνισε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτης με αφορμή τα εγκαίνια του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Πηλίου.

Ο δήμαρχος συνεχάρη την εμπνεύστρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ κ. Ζωή Σαμσαρέλου και όλους τους συντελεστές του για τη διαρκή αναβάθμιση του θεσμού και τη συνεισφορά του στο πολιτιστικό προϊόν της περιοχής, και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου