ΤΟΠΙΚΑ

Λιγοστές ενστάσεις διευθυντών

λιγοστές-ενστάσεις-διευθυντών-386125

Κατατέθηκαν έως και χθες στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι ενστάσεις που κατέθεσαν υποψήφιοι διευθυντές τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας. Οι άριστες βαθμολογίες που απέσπασαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί κατά τη διαδικασία των συνεντεύξεων, είχε ως αποτέλεσμα να μην αλλάξει παρά ελάχιστα ο τελικός πίνακας, και ουσιαστικά οι υποψήφιοι διευθυντές κρίθηκαν από τα τυπικά τους προσόντα.

Μόλις το 5% των υποψηφίων κατέθεσε έως και χθες ένσταση επί των τελικών πινάκων, οι οποίες θα εξεταστούν και για τις οποίες θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα την ερχόμενη Δευτέρα. Την Τρίτη 25 Ιουλίου οι διευθυντές θα δηλώσουν κατά σειρά προτεραιότητας τα σχολεία στα οποία θα ήθελαν να υπηρετήσουν.

Στους πίνακες υπάρχουν πολλές ισοβαθμίες εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, σε περίπτωση ισοβαθμίας ο αρχαιότερος σε υπηρεσία θα έχει προτεραιότητα.

Ήδη η ανησυχία είναι μεγάλη, ιδίως από τους υποψηφίους που βρίσκονται πιο χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα και οι οποίοι αγωνιούν ότι ίσως κληθούν να υπηρετήσουν ως διευθυντές σε σχολεία εκτός Βόλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα για την καθημερινή μετακίνησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι τοποθετήσεις των διευθυντών στα σχολεία και την 1η Αυγούστου θα αναλάβουν υπηρεσία.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου