ΤΟΠΙΚΑ

Σπάνιος επισκέπτης…στο λιμάνι του Βόλου (vid)

σπάνιος-επισκέπτηςστο-λιμάνι-του-βό-386678

Μπροστά σε ένα μοναδικό θέαμα βρέθηκαν προχθές το μεσημέρι περιπατητές στο λιμάνι του Βόλου. Στη θαλάσσια περιοχή σχεδόν μπροστά από το κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου την εμφάνισή της έκανε μία καρέτα – καρέτα!

Η θαλάσσια χελώνα κολύμπησε κατά μήκος του κρηπιδώματος, αφήνοντας έκπληκτους όσους είχαν την ευκαιρία να δουν αυτόν τον σπάνιο επισκέπτη…

Αναγνώστης του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ βιντεοσκόπησε τη βόλτα της στο λιμάνι του Βόλου.

Ο Γιώργος Μαυρόπουλος, ο οποίος έστειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το βίντεο, ανέφερε ότι η χελώνα έχει μήκος ένα περίπου μέτρο και μάλλον μεγάλη ηλικία.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κολυμπούσε κατά μήκος του κρηπιδώματος, προφανώς για να τραφεί με τα μύδια που είναι κολλημένα στο τοιχίο, χωρίς να την τρομάζουν τα βλέμματα που στράφηκαν πάνω της την ώρα της θαλάσσιας βόλτας.

Η χελώνα καρέτα – καρέτα είναι ίσως ένα από τα πιο εμβληματικά είδη των μεσογειακών και ελληνικών θαλασσών και ένα από τα επτά είδη θαλάσσιων χελωνών που υπάρχουν στον πλανήτη.

Οι θαλάσσιες χελώνες θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση και προστατεύονται από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Η χελώνα καρέτα είναι ίσως ένα από τα πιο εμβληματικά είδη των μεσογειακών και ελληνικών θαλασσών και ένα από τα επτά είδη θαλάσσιων χελωνών που υπάρχουν στον πλανήτη.

Οι θαλάσσιες χελώνες θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση και προστατεύονται από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου